U bent hier

Corona

Reizen: Coronapaspoort en tests

Wie deze zomer naar het buitenland gaat, informeert zich best goed over de voorwaarden en naar welk testcentrum je kan of mag gaan. Moet je gevaccineerd zijn, of getest, of beide? Wat je nodig hebt, is steeds afhankelijk van je bestemming. Je zoekt best tijdig de nodige informatie op.

Coronavaccinatie en het vaccinatiecentrum

De komende maanden zal elke inwoner van Merelbeke een persoonlijk uitnodiging ontvangen om zich te laten vaccineren tegen COVID-19 in het vaccinatiecentrum in Sporthal De Warande te Wetteren.

Covid-triagepost

De triagepost staat in voor het testen, onderzoeken en doorverwijzen van patiënten waarvan het vermoeden bestaat dat ze besmet zijn met het corona-virus. De locatie is volledig aangepast zodat dit op een zeer veilige manier kan gebeuren.

Mondmaskers

Hier vind je alle informatie over mondmaskers. Hoe draag je ze, hoe was je ze, ...

Wat kan ik zelf doen?

Hoe kan ik vermijden dat ik besmet word of een besmetting doorgeef aan anderen?

Heb je vragen?

Heb je vragen, wil je meer info of ben je op zoek naar contactgegevens? Of heb je het moeilijk en wil je graag met iemand praten?

Wat als ik ziek ben?

Ben je ziek? Blijf thuis en bel naar je huisarts (of naar 1733 tijdens het weekend).

Steunmaatregelen voor lokale handelaars en bedrijven

Om de handelaars te beschermen wordt ondersteuning voorzien vanuit verschillende instanties. Leer er hier meer over

Vanaf maandag 30 augustus hoef je niet langer een afspraak te hebben om met je gesorteerd afval naar het recyclagepark te gaan.

Heb je je tweede afspraak voor vaccinatie gemist? Dan kan je deze vanaf nu zelf opnieuw inboeken! Zo ben ook jij volledig gevaccineerd.

Mijlpaal! Alle 16+ers van onze eerstelijnszone kregen intussen een uitnodiging voor het vaccin.