U bent hier

Al het nieuws over corona

16 maart 2020

Op zoek naar info over de maatregelen rond het coronavirus bij onze gemeente? Die vind je op www.merelbeke.be/corona.

25 augustus 2021

Vanaf maandag 30 augustus hoef je niet langer een afspraak te hebben om met je gesorteerd afval naar het recyclagepark te gaan.

5 Februari 2021
 • bezoek aan kapper, brushen en knippen

Het Overlegcomité beslist dat de kappers vanaf 13 februari kunnen heropenen. Ook dierentuinen mogen vanaf dan openen. Vakantieparken, bungalowparken en campings mogen terug open vanaf 8 februari. Maar hun restaurants, drankgelegenheden en andere gemeenschappelijke faciliteiten moeten gesloten...

26 Januari 2021
 • Vrouw aan de telefoon

De laatste tijd zijn valse contactonderzoekers gesignaleerd in Vlaanderen.

15 Januari 2021
 • Merelbekenaars zullen zich kunnen laten vaccineren in Wetteren.

Er komt een vaccinatiecentrum in Wetteren waar ook de Merelbekenaars naartoe kunnen. Het lokaal bestuur Merelbeke was er voorstander van om de vaccins nog dichter bij huis toe te dienen, maar schaart zich achter het collectieve besluit van Eerstelijnszone Scheldekracht.

3 december 2020
 • Competer met e-id reader

Wist je dat je aan je Rijksregisternummer zelf een telefoonnummer en e-mailadres kan toevoegen? Zo kan de contactopvolging vlotter verlopen en stop je mee de verspreiding van het coronavirus!

1 december 2020
 • Zwembad Ter Wallen opent terug op 7 december

Na de recentste beslissingen van het Overlegcomité kan het zwembad Ter Wallen opnieuw de deuren openen. Zwemmen kan wel enkel op reservatie.

27 november 2020

Nog t.e.m. 17/01/2021 geldt er een verbod op o.a. vuurwerk en kerstmarkten in de provincie Oost-Vlaanderen, als maatregel om het coronavirus te bestrijden. Het lokaal bestuur Merelbeke besliste recent evenwel om vuurwerk permanent te verbieden.

26 november 2020

Lokale clubs, verenigingen en actoren binnen cultuur, sport en jeugd kunnen een beroep doen op aanvullende financiële middelen van het corona-noodfonds.

19 november 2020

Heb je het moeilijk in deze coronatijden of ken je zo iemand? Het lokaal bestuur Merelbeke heeft vrijwilligers klaar staan die kwetsbare mensen regelmatig zullen opbellen en steun bieden.

6 november 2020

Door de coronacrisis zullen de verschillende herdenkingsmomenten uiterst kleinschalig zijn.

6 november 2020

Verkoopacties van verenigingen, aan huis of via afhaling, zijn voorlopig niet meer toegestaan. Deze maatregel past in de strijd tegen het coronavirus.

30 oktober 2020

Heb jij nood aan opvang op 9, 10, 12 en 13 november. Kijk dan hier wat de mogelijkheden zijn.

29 oktober 2020
 • Update Infomagazine Merelbeke november - geschrapte activiteiten

Omwille van de verstrengde Coronamaatregelen worden activiteiten, vermeld in het Infomagazine november 2020, geschrapt.

29 oktober 2020
 • Cadeaubon Merelbeke

Vanaf november kan je een cadeaubon aanvragen ter waarde van 125 euro als je in een financieel moeilijke situatie zit.

29 oktober 2020
 • Reveil

Reveil is een initiatief waarbij  muzikanten, fanfares, dichters en verhalenvertellers hun lokale begraafplaats onderdompelen in een warme gloed van ingetogen muziek, poëzie en lokale levensverhalen. Zo is een Reveilmoment een eerbetoon aan de 'wortels' van elke...

27 oktober 2020

Hou als vrijwilliger contact met Merelbekenaars die dat in deze periode extra hard nodig hebben

13 oktober 2020

Aanvullende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus via seizoensarbeid te voorkomen

13 oktober 2020

De 'CIRS-tool' van Agoria helpt je om je bedrijf en iedereen die er komt maximaal te beschermen.

8 oktober 2020
 • Mondmasker

Het dragen van een mondmasker blijft verplicht in alle openbare gebouwen of ruimtes waar gemeentelijke dienstverlening wordt aangeboden.

18 september 2020
 • Vlag

Na de gestegen coronacijfers in Merelbeke is beslist om in versneld tempo een covid-triagepost te openen in de Kloosterstraat. Vanaf maandag 21 september zullen verpleegkundigen instaan voor het afnemen van testen van patiënten zonder symptomen. Op die manier wordt geprobeerd om de Merelbeekse...

15 september 2020
 • Grafiek

Er werd de voorbije dagen een hoger aantal besmettingen met COVID-19 vastgesteld in onze gemeente. Er is geen reden tot paniek. De lokale crisiscel volgt de situatie op de voet. Wat kan je zelf doen? Rekening houden met de zes gouden regels.

25 augustus 2020

De algemene verplichting om een mondmasker te dragen binnen de politiezone Regio Rhode & Schelde werd aangepast en versoepeld .Vanaf 1 september 2020 zijn evenementen opnieuw toegelaten. De voorafgaandelijke goedkeuring door de lokale besturen en het respecteren van de...

Pagina's

Abonneren op Nieuws