U bent hier

Woonzorgcentrum het Lindeken

Waar?

Woonzorgcentrum het Lindeken
Kloosterstraat 24a
9820 Merelbeke
Openingsuren deze week
Ma
Gesloten
Di
tot
Wo
tot
Do
tot
Vr
Gesloten
Za
tot
Zo
tot
Steeds telefonisch bereikbaar.

Contact

 
  • Telefoon09 210 71 20
seniorencentrum [at] ocmwmerelbeke.be

Het woonzorgcentrum biedt plaats aan elke bejaarde die het om gezondheids- en sociale redenen moeilijk heeft om zelfstandig thuis te blijven wonen. Het biedt plaats voor 130 bewoners over drie afdelingen (Beukenbos, Eikenlo en Zilverberk) en een plaats voor kortverblijf. Behalve in hun eigen kamer kunnen de bewoners ook terecht in de voorziene gemeenschappelijke ruimtes zoals het restaurant, de zithoeken, de cafetaria en de ontspanningsruimte. In de afdeling ‘Zilverberk’ is er aangepaste begeleiding voor bewoners met dementie.

Maaltijden

De bewoners gebruiken de maaltijden ’s morgens op de kamer en 's middags en ’s avonds in het restaurant. Omstreeks 14 uur wordt er koffie opgediend.

Ontspanning

In het woonzorgcentrum gebeuren allerhande ontspanningsactiviteiten zoals kaartnamiddag, shownamiddag, filmnamiddag, muziek, uitstap, ontmoetingen met kinderen, kortom: voor elk wat wils, individueel of in groep.

Inspraak

Om het leven in het woonzorgcentrum te verbeteren wordt regelmatig samengekomen met de bewonersraad. Daar worden alle suggesties en opmerkingen besproken en opgevolgd.

Kostprijs

 

Inwoner Merelbeke

Niet-inwoner Merelbeke

Eenpersoonskamer

   

Kamers 1 tem 7 
Alle andere eenpersoonskamers 

 44,65 euro
 46,98 euro

 47,74 euro 
 50,06 euro

Tweepersoonskamer (per persoon):

   

Kamers 101, 102, 108 en 109 
Kamers 111, 112, 113 en 114 

 45,22 euro 
 46, 98 euro

 48,34 euro 
 50,06 euro

Appartement

 71,55 euro

 77,74 euro

Als inwoner van Merelbeke wordt beschouwd die persoon die de laatste 25 jaar voorafgaand aan de opname gedurende ten minste 10 jaar in de gemeente gedomicilieerd was.

Indien de oudere over onvoldoende eigen middelen beschikt om de volledige dagprijs te betalen, kan het OCMW tussenkomen. Dit gebeurt via borgstelling. In dit geval wordt een onderzoek ingesteld naar de onderhoudsplicht.

Seniorenweek in Merelbeke

Ook dit jaar hebben de senioren terug stevig de handen uit de mouwen gestoken om de Merelbeekse senioren te verwennen tijdens de 17de editie van de Seniorenweek....

Zorgband Leie en Schelde zoekt een systeembeheerder. Hou jij van IT-uitdagingen? Dan is dit zeker iets voor jou!

Vanaf 1 januari 2020 zal de Zorgband Leie & Schelde betaalbare, kwalitatieve en nabije ouderenzorg aanbieden in onze regio. Om een hedendaagse organisatie uit te bouwen met 838 personeelsleden waar...

Aanvraag opname seniorencentrum

Als thuis wonen niet meer lukt, kan u een (tijdelijke) opname in Seniorencentrum het Lindeken een oplossing bieden. Via dit formulier kan u een aanvraag indienen voor opname in het woonzorgcentrum, het centrum voor kortverblijf of voor een assistentiewoning.