U bent hier

Ontmoeting, vorming en ontspanning

Lokaal Dienstencentrum “Het Wilgenhof” is een ontmoetingsplaats voor iedereen uit de buurt. Wij spelen in op de nood aan sociaal contact, vorming, informatie en de vraag naar zinvolle, aangename vrijetijdsbesteding.

Wij willen vooral een open huis zijn, waar iedereen welkom is, ongeacht leeftijd, sociale, ideologische, filosofische of culturele achtergrond.

Mensen langer thuis laten wonen in hun vertrouwde omgeving is een van onze doelstellingen, daarom bieden wij ook ondersteuning aan mantelzorgers. Dit onder de vorm van ontmoetingsmomenten, vrijwilligersondersteuning en uiteraard ook praktische ondersteuning. De Minder Mobielen centrale, ons Sociaal Restaurant en het Clubhuis zijn daar de voorbeelden van.

Kortom in het lokaal dienstencentrum kan je terecht voor al uw vragen over ouder worden, zelfstandig wonen, activiteiten...,ontspannings- en vormingsactiviteiten. Wij helpen je bij problemen met verzorging, zoals pedicure, manicure, haar- en gelaatsverzorging, hulp bij boodschappen, mobiliteitsproblemen...

Sociaal Restaurant d'Hoeve

Lekker gaan eten in je buurt voor weinig geld. Elke weekdag serveert het dienstencentrum 's middags een driegangenmenu.

Clubhuis

In onze cafetaria klein maar fijn daar wil je voor een drankje zijn, een gezellige babbel een spannend petanquespel, een toffe dansnamiddag, knutselen, bolderen. Zegt je dat nog iets?

 

Hulp bij vervoer

Is het moeilijk om jezelf te verplaatsen? Geen zorgen, we hebben verscheidene diensten om je hierbij te ondersteunen.

Ontmoetingsmomenten

In het lokaal dienstencentrum organiseren we regelmatig ontmoetingsmomenten voor verschillende doelgroepen.

Meehelpen in het Lokaal Dienstencentrum

Meebouwen aan de werking van het dienstencentrum, helpen in het clubhuis, bediening in het sociaal restaurant, activiteiten begeleiden, uitstappen organiseren, aandacht voor thuiszitters, administratie, …  

Nieuws

Elke twee jaar reikt het gemeentebestuur van Merelbeke een toegankelijkheidsprijs uit aan de handelaar die de beste inspanningen heeft geleverd om zijn of haar handelszaak toegankelijk te maken voor personen met een beperking. De welzijnsraad stelde daarvoor een jury samen uit Merelbekenaren met een beperking. Zij brachten alle kandidaten voor de toegankelijkheidsprijs een bezoek en onderzochten de toegankelijkheid van hun zaak. Huisartsenpraktijk Sallemeulekouter werd verkozen tot winnaar van deze editie van de toegankelijkheidsprijs.

Op 9 december opent het gloednieuw lokaal dienstencentrum haar deuren voor het publiek

Ruil 10 UiTPASpunten om voor één kinderboek ten voordele van vzw Kompanjon.

Activiteiten