U bent hier

Nieuwsbericht: 7 november 2020

Aanleg fietssnelweg op Verbrande Heiwegel van start

Op maandag 9 november gaat de eerste fase in de aanleg van de fietssnelweg op de Verbrande Heiwegel van start. Deze eerste fase wordt opgesplitst in twee delen, waarbij begonnen wordt met het deel dat loopt van het lokale speelpleintje tot aan het einde van de groenbuffer.

Omdat vanaf begin 2021 de Bergwijkbrug zeker 9 maanden afgesloten zal zijn, werd ervoor gekozen om dit traject van de fietssnelweg als eerste aan te leggen. Zo zal er, nog voor de werken aan de brug beginnen, een degelijke en veilige doorgang  op maat van zwakke weggebruikers zijn via de Verbrande Heiwegel. Het belang van deze alternatieve route is dus groot. Tegelijkertijd zal ook het aarden paadje van en naar de spoorwegbrug toegankelijker gemaakt worden.

Eens de werken aan de Bergwijkbrug bezig zijn, zal het resterende deel van de eerste fase aangelegd worden. Dat  traject loopt tussen het speelpleintje en de Koekoeksdreef. Na de werken aan de brug zal de aansluiting gemaakt worden tussen de fietssnelweg van de Verbrande Heiwegel en de fietsinfrastructuur van de brug.

Voor de tweede fase in de aanleg van de fietssnelweg, van de Koekoeksdreef naar de Gontrode Heirweg, wordt momenteel nog het voorbereidende werk gedaan door de Provincie Oost-Vlaanderen en het lokaal bestuur Merelbeke.