U bent hier

Nieuwsbericht: 8 september 2021

Bergwijkbrug in Merelbeke - Werken vertraagd door leveringsproblemen

Het college van burgemeester en schepenen nam afgelopen maandag akte van de melding van De Vlaamse Waterweg NV dat de werken aan de nieuwe Bergwijkbrug aanzienlijke vertraging oplopen door leveringsproblemen.

Leveringsproblemen door grondstoftekort

De levering van de brugdekvoegen laat op zich wachten, wat maakt dat de aannemer ze later kan plaatsen dan voorzien en de openstelling van de nieuwe brug noodgedwongen moet opschuiven.

Planning

De levering van de brugdekvoegen staat momenteel eind oktober ingepland. Als de levering volgens planning verloopt en het weer een vlotte plaatsing en verdere afwerking niet in de weg staat, kan de brug in de tweede helft van december opengesteld worden voor verkeer. Dit is ruim 2 maand later dan voorzien.

Het lokaal bestuur van Merelbeke betreurt de vertraging. Alle mogelijke alternatieven werden op hun vraag onderzocht; helaas bleek het onmogelijk de oorspronkelijke timing te behouden.

Bereikbaarheid Guldensporenlaan

Inmiddels wordt bekeken hoe de Guldensporenlaan zo snel mogelijk kan worden afgewerkt. De openstelling ervan is voorzien half oktober. Dit zal alvast een opluchting zijn voor de handelszaken in de ‘kleine’ Fraterstraat. Voor hen werd vorige week al een bijkomende lokale omleiding geplaatst, zodat ze beter bereikbaar zijn tijdens de werken.

Dit project komt tot stand met de steun van EFRO en de provincie Oost-Vlaanderen. i.s.m. De Vlaamse Waterweg NV en het Agentschap Wegen en Verkeer.

  • Overzichtsfoto bergwijkbrug
Overzichtsfoto bergwijkbrug