U bent hier

Nieuwsbericht: 2 maart 2017

Dag van de Zorg: bezoek onze opendeurdag

OCWM Merelbeke neemt dit jaar voor het eerst deel aan Dag van de Zorg. Op 19 maart 2017 stelt het woonzorgcentrum van 13 tot 17 uur zijn deuren open voor het grote publiek en kan je kennismaken met de dienstverlening van het Lokaal dienstencentrum, de Thuiszorgdiensten en het Sociaal Huis.

300 jaar zorg

Op de site waar zich nu het OCMW van Merelbeke bevindt, wordt al 300 jaar zorg aangeboden. Uiteraard is de zorg in die tijd enorm geëvolueerd. Op de Dag van de Zorg kan je ontdoekken hoe de zorg vroeger was. De dienst erfgoed van de gemeente Merelbeke geeft een mooi overzicht van onze geschiedenis.

Maak kennis met het zorgaanbod

Je kan ook beleven hoe de zorg er nu aan toe gaat. Volg ons parcours over de campus van het OCMW en maak kennis met de werking in de verschillende afdelingen van het woonzorgcentrum, in het dagverzorgingscentrum en de assistentiewoningen. Om de dagelijkse werking van het seniorencentrum te ondersteunen kunnen wij rekenen op een zeer uitgebreide vrijwilligerswerking.

Ook Lokaal Dienstencentrum het Wilgenhof heeft zijn stek op de campus van het OCMW. Het ideale moment om eens kennis te maken met de activiteiten die het elke dag organiseert.  Die zijn veel ruimer dan sommige mensen denken: er worden niet alleen cursussen georganiseerd en pétanque gespeeld. Er is ook het Sociaal Restaurant waar je terecht kan voor een gezonde en betaalbare maaltijd, er is mogelijkheid voor ontspanning en voor ontmoeting, er zijn praatcafé’s rond verschillende thema’s, …  Zeker de moeite waard om het aanbod te ontdekken!

De thuiszorgdiensten mogen uiteraard niet ontbreken in dit zorgverhaal. Thuishulp de Regenboog laat je kennismaken met de verschillende vormen van dienstverlening die het mogelijk maken om langer zelfstandig thuis te blijven wonen. De poetsdienst, de dienst gezinszorg, de karweidienst voor tuinonderhoud en kleine klusjes, voetverzorging: allemaal diensten die zorgen voor ondersteuning in het dagdagelijkse leven van onze senioren en mensen met een zorgbehoefte.

Alle diensten van het OCMW werken nauw samen met het zorgloket van het Sociaal Huis.  Als je op zoek gaat naar zorg, is dat zorgloket jouw eerste aanspreekpunt.  Ook dat stelt die dag zijn werking voor. 

Een blik op de toekomst

Naast de kennismaking met het verleden en de hedendaagse zorg, krijg je ook de kans om een blik te werpen op de zorg van de toekomst!  De nieuwe plannen van het Lokaal Dienstencentrum en van het nieuwe Woonzorgcentrum worden gepresenteerd. Nieuwsgierig hoe de nieuwe gebouwen er zullen uitzien?  Kom dan zeker een kijkje nemen. 

Neem deel aan onze wedstrijd !

Kom naar onze campus en volg het uitgestippelde parcours tussen 13 en 15.45 uur.  Zoek het antwoord op de vragen, neem deel aan de opdrachten en maak kans op een vlucht met een luchtballon! Laat je niet afschrikken: de vragen en opdrachten zijn voor alle leeftijden haalbaar. Om 16 uur worden alle antwoorden nagekeken en wordt een winnaar geloot. Bij goed weer vertrekt de luchtballon rond 16.30 uur op het terrein van het OCMW. Laat het weer die dag geen ballonvlucht toe, dan wordt de vlucht uitgesteld naar een later moment.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief