U bent hier

Nieuwsbericht: 6 juli 2018

De BeNe Ladies Tour komt naar Merelbeke op 20 jul!

Op vrijdag 20 juli is Merelbeke gastgemeente voor de tweede rit van de BeNe Ladies Tour. Dat is een vierdaagse rittenwedstrijd voor de wereldtop in het vrouwenwielrennen. Maar liefst 28 ploegen strijden voor de overwinning. Ook onze eigen Jolien D’Hoore verschijnt aan de start. Supporters krijgen zo nog eens de kans om Jolien aan te moedigen in haar eigen streek.

Parcours

Om 12.30 uur worden alle ploegen voorgesteld op het Kerkplein. Daarna, om 14 uur,  vertrekken de wielrenners voor een tocht van  137,5 km. Het peloton rijdt eerst 2 grote rondes door Merelbeke, Gavere en Zwalm, met daarin enkele kuitenbijters uit de Ronde van Vlaanderen. Daarna volgen er nog 3 plaatselijke rondes in Merelbeke en spurten de renners rond 18 uur naar de eindmeet ter hoogte van de Molenhoek.

Verkeersmaatregelen

Om alles in goede banen te leiden en ervoor te zorgen dat de wedstrijd veilig kan verlopen, gelden op 20 juli een aantal verkeersmaatregelen in het centrum van Merelbeke. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste:

  • Tussen 8 en 19 uur kan je niet parkeren op de parking achter het Vredegerecht en de parking aan de sporthal.
  • Tussen 10 en 10.30 uur is de Hundelgemsesteenweg afgesloten ter hoogte van de garage met huisnummer 718.
  • Tussen 12 en 14.15 uur is in het stuk van de Hundelgemsesteenweg tussen Huis Hebbelinck en het rond punt alleen plaatselijk verkeer toegelaten. De parking aan de Tramstelplaats is bereikbaar.
  • Tussen 13.30 en 14.15 uur is de Kerkstraat afgesloten tussen de Sportstraat en de Hundelgemsesteenweg. Ook de Hundelgemsesteenweg is dan afgesloten tussen het kruispunt met de Poelstraat/Potaardeberg en de Kerkstraat.
  • Tussen 16.30 en 19 uur, wanneer de rensters de drie plaatselijke rondes rijden, gaat de Kerkstraat opnieuw dicht tussen de Sportstraat en de Hundelgemsesteenweg. Ook de Hundelgemsesteenweg is dan weer afgesloten tussen het kruispunt met de Poelstraat/Potaardeberg en de Kerkstraat. In het stuk van de Hundelgemsesteenweg tssen Huis Hebbelinck en het rond punt is dan alleen plaatselijk verkeer toegelaten.

Wie meer informatie wil over de BeNe Ladies Tour kan surfen naar www.beneladiestour.be.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief