U bent hier

Nieuwsbericht: 27 augustus 2018

De Techniekacademie komt naar Merelbeke

Ga je naar school in Merelbeke en zit je in het vijfde of zesde leerjaar? Ben je graag creatief bezig? Kriebelt het om zelf van alles te maken, maar ontbreekt het je aan basiskennis? Dan is de Techniekacademie Merelbeke ideaal voor jou! De Techniekacademie wil in heel Vlaanderen kinderen op een speelse en leuke manier kennis laten maken met wetenschap, technologie, creativiteit en innovatie. Verschillende workshops brengen je op een unieke manier in contact met chemie/voeding, hout, metaal/kunststof, elektriciteit, elektronica, informatica/robotica. In een leuke sfeer zal je heel wat opsteken. Je maakt kennis met gereedschap en materialen, je leert dat techniek vele gezichten heeft en je zal een aantal technische systemen maken.

Concreet organiseren Hogeschool VIVES, het Fluxlab en het gemeentebestuur in Merelbeke 12 workshops voor kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar. Die vinden plaats tussen 19 september en 12 december 2018, telkens op woensdag van 13.30 tot 15.30 uur. Gespecialiseerde techniekleraren staan je bij. Om te zien hoe alles in de bedrijfswereld wordt toegepast, gaan jullie ook op bedrijfsbezoek in Merelbeke.

Inschrijven

Interesse? Neem eens een kijkje op www.techniekacademie-merelbeke.be. Inschrijven kan vanaf 8 september. Het aantal deelnemers is beperkt tot 20 per groep. De deelnameprijs bedraagt 50 euro per kind, materiaal en verzekering inbegrepen, en er wordt een fiscaal attest voorzien. Vanaf het 2e kind van hetzelfde gezin krijg je 5 euro korting.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief