U bent hier

Nieuwsbericht: 29 november 2019

'Den boom' in Melsen wordt gerooid

‘Den boom’ in Melsen is niet meer. Deze monumentale beuk staat op het kruispunt van de Gaversesteenweg met de Meersstraat in Melsen en is een bekend herkenningspunt op de verbindingsweg tussen Gavere en Gent. Helaas is de boom dit jaar afgestorven.

 

Daarvoor zijn een aantal redenen, zoals de droge zomers van de afgelopen jaren. Daardoor zijn veel beuken gesneuveld. Ook is de weg enkele jaren geleden heraangelegd, waardoor  de boom het tijdelijk zwaar te verduren had. De beuk is bovendien een boomsoort die niet goed gedijt op zo’n locatie. Door verhardingen rond de boom hebben de boomwortels immers te weinig ruimte en is de bodemverdichting te sterk.

 

‘Den boom’ moet nu gerooid en vervangen worden. Het rooien is voorzien voor volgende week. Er komt een olm in de plaats, die wordt aangeplant in februari. Die boomsoort is beter geschikt is voor een locatie met verhardingen, en met zijn mooie kruin kan hij de ruimte boven het kruispunt maximaal innemen. Zo kan ‘de nieuwen boom’ zijn beeldbepalende functie op termijn opnieuw vervullen.

 

 

  • 'Den boom' in Melsen
'Den boom' in Melsen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief