U bent hier

Nieuwsbericht: 29 oktober 2020

Een cadeaubon voor wie het financieel moeilijk heeft

Vanaf 1 november kunnen kwetsbare huishoudens een lokale cadeaubon ter waarde van 125 euro van de gemeente aanvragen. Met deze waardebonnen wil de gemeente de koopkracht van die huishoudens verhogen die door de crisis ernstig inkomensverlies geleden hebben, maar ook de lokale economie een nieuwe impuls geven. De gemeente wordt hiervoor gesubsidieerd door de federale overheid.

Wie komt in aanmerking?

De waardebonnen zijn bedoeld voor gezinnen die zich in financiële moeilijkheden bevinden of die door inkomensverlies tijdens de crisis in armoede dreigen terecht te komen. Als financiële grens wordt de Europese armoedegrens gehanteerd. De bonnen worden gefaseerd verdeeld, afhankelijk van de gezinssamenstelling.

  • Van 1 november 2020 tot en met 31 januari 2021 worden cadeaubonnen verdeeld over alleenstaanden met kinderlast. Wanneer hun inkomen de voorbije drie maanden onder de armoedegrens zat, kunnen zij een bon aanvragen. De Europese armoedegrens bedraagt voor hen 1 543 euro per maand met één kind ten laste. Als er meer kinderen ten laste zijn komt daar 594 euro (+ 14 jaar) of 356 euro (-14 jaar) bij. Gezinnen die reeds leefloon krijgen, kunnen geen recht hebben op de waardebon. Voor hen is er alternatieve dienstverlening.
  • In een latere fase komen ook de gezinnen met kinderlast (februari-april 2021), alleenstaanden zonder kinderlast (1 juni – 31 augustus 2021) en gezinnen zonder kinderlast aan de beurt (1 september – 30 november 2021).

Hoe vraag ik het aan?

Je kan een aanvraagformulier vinden op www.merelbeke.be/formulier/consumptiebon of je kan een papieren versie opvragen bij het Sociaal Huis. Bij de aanvraag voeg je de nodige bewijsstukken. Wanneer je in aanmerking komt, word je gecontacteerd voor het ophalen van jouw waardebon.

Meer info?

Sociaal Huis

09 210 33 50

sociaalhuis [at] merelbeke.be

  • Cadeaubon Merelbeke
Cadeaubon Merelbeke