U bent hier

Nieuwsbericht: 6 december 2017

Eerste spadesteek voor het nieuwe seniorencentrum

OCMW-voorzitter Egbert Lachaert en burgemeester Filip Thienpont staken op zaterdag 25 november samen met Federaal minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) en Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) de eerste spade in de grond voor de bouw van een hypermoderne en aangename seniorencampus.

De nieuwe campus kent een nieuw lokaal dienstencentrum, een nieuw woonzorgcentrum met 142 kamers, waaronder 6 kamers voor kortverblijf, een modern en groter dagverzorgingscentrum en 5 aanleunflats voor koppels waarvan één partner zorgbehoevend is. 

OCMW-voorzitter Egbert Lachaert reageert alvast tevreden: “We zijn al jaren intensief met dit bouwproject aan de slag. Vaak ging het om werk achter de schermen. We hebben iedereen zo veel mogelijk trachten te betrekken, met als gevolg dat dit project een heel breed draagvlak heeft. Het huidige gebouw voldoet niet meer; mocht dit nieuwe gebouw er niet komen, dan zou men het huidig woonzorgcentrum binnen de kortste keren moeten sluiten. In het nieuwe gebouw zullen we echt goed kunnen zorgen voor onze ouderen. Positief is ook dat we creatief geweest zijn en rond het huidige gebouw bouwen. Dat betekent dat geen enkele bewoner door de werken zijn of haar kamer moet verlaten.”

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief