U bent hier

Nieuwsbericht: 8 Februari 2021

Extreme koude – help de diertjes in je tuin!

In deze dagen bied je de diertjes in je tuin best wat extra hulp aan. Het bijvoeren is tijdens deze ongure koude dagen nu wel aan te raden. Zeker omdat er sneeuw ligt.

Voeder niet teveel tegelijk en doe dit liefst 's ochtends en tegen het einde van de middag. Na een lange, koude nacht hebben vogels behoefte aan een stevig ontbijt en tegen de avond eten ze hun buikje rond om de nacht door te komen. Strooi niet te veel, dat kan anders muizen en ratten aantrekken.

Geef geen voedsel waarin zout is verwerkt. In de kaas en het brood dat je strooit zit voldoende zout. Geef vogels geen margarine of boter, dat werkt laxerend.

Plaats enkel een waterschaal met niet warm water zonder toevoegingen. Liefst met een stukje volièregaas erover opdat de vogels er niet zouden in kunnen baden. Anders zouden hun puimen wel eens aan elkaar  kunnen vriezen. 

Hang nu al uw nestkastjes op want de meesjes e.a. dieren durven dit als slaaphuisje gebruiken of plaats ergens een schuine plank in de tuin tegen een muur met wat bladeren of hooi onder, wat als schuilplek kan dienen.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief