U bent hier

Nieuwsbericht: 29 oktober 2020

GEANNULEERD: Reveil in Merelbeke: concert Jakobistan en Gert Vanlerberghe op 1 november 2020

Update d.d. 29.10.2020

Reveil Merelbeke geannuleerd

Gezien de verstrengde covid-maatregelen kan het optreden op de begraafplaats van Merelbeke-centrum NIET doorgaan. Om alsnog de geborgenheid en warmte te brengen waar Réveil voor staat, verwijzen we graag door naar de links in onderstaande tekst; met werk van Jakobistan en Gert Vanlerberge.

Ondanks de annulering van dit fysieke gebeuren willen we de oproep van Réveil verspreiden: om overal de begraafplaatsen te verpersoonlijken met levensverhalen. Zie onderaan.

Reveil?

Reveil is een initiatief waarbij  muzikanten, fanfares, dichters en verhalenvertellers hun lokale begraafplaats onderdompelen in een warme gloed van ingetogen muziek, poëzie en lokale levensverhalen. Zo is een Reveilmoment een eerbetoon aan de 'wortels' van elke gemeente, met het diepste respect voor elke overtuiging. Graag meer weten? Bekijk het filmpje.

In Merelbeke: concert Jakobistan en Gert Vanlerbergh

In Merelbeke groeide Reveil intussen uit tot een echte traditie. Ook dit jaar staat er een activiteit op het programma: een concert van Jakobistan en Gert Vanlerberghe.

  • op 1 november 2020, tussen 17 en 18 u
  • op de begraafplaats Merelbeke-centrum, ter hoogte van de afscheidsruimte.
  • gratis, reserveren hoeft niet. Het aantal plaatsen is beperkt: kom op tijd!

Wij zorgen voor een stemmige verlichting om dit concert bij valavond bij te wonen, maar je kan ook je eigen lantaarn meebrengen.

Bovenop dit concert doen we via Reveil nog een oproep om de begraafplaats te verpersoonlijken met levensverhalen.

Jakobistan en Gert Vanlerberghe

Jakobistan, het Nederlandstalige singer-songwriterproject van Kobe Ardui en Wouter Reggers, met Merelbeekse zangeres Jakoba van der Linden, brengt nummers geschreven met heel veel liefde voor taal en muziek. Vol verhalen, met de juiste woorden op de verkeerde plaats, herkenbare emoties en hier en daar ook een goedbedoelde knipoog. Auteur en dichter Gert Vanlerberghe doorspekt het geheel met innemende teksten.

https://www.youtube.com/watch?v=okR_LuR7k_E

http://gertvanlerberghe.blogspot.com/2019/07/slaap-nu-baal-later.html

https://www.youtube.com/watch?v=wxZZttBv8DI

 

 

Oproep: begraafplaats zkt levensverhalen

Het lijkt een onmogelijke droom: Reveil wil het verhaal achter elke grafsteen in Vlaanderen bewaren in de Reveil Verhalenbank. Een droom waar onze gemeente graag mee helpt! En daarvoor hebben we jouw hulp nodig. Beschrijf jouw dierbare in enkele treffende anekdotes, en zo verwarmen we samen onze begraafplaatsen met lokale levensverhalen. Vertel ons wie jouw dierbare was in de Verhalenbank op www.reveil.org.

Graag wat inspiratie? Bekijk dit filmpje

Meer info

Dienst cultuur & Erfgoedcoördinator

T 09 210 35 80 & T 09 210 32 92 (voormiddag)

cultuur [at] merelbeke.be & erfgoed [at] merelbeke.be

  • Reveil
  • Jakobistan (c) Jaime Korbee
Reveil
Jakobistan (c) Jaime Korbee