U bent hier

Nieuwsbericht: 1 september 2020

Gedeeltelijk eenrichtingsverkeer Van Laetestraat vanaf 31 augustus: proefopstelling

Begin januari 2021 zal de huidige Bergwijkbrug afgebroken worden en verwachten we aanzienlijke verkeershinder in Merelbeke. In functie daarvan zijn we volop bezig met het uitwerken van maatregelen om de hinder tijdens deze ingrijpende werken te beperken.

Vanaf deze week voeren we daarom een proefopstelling in tot gedeeltelijk eenrichtingsverkeer in de Van Laetestraat. Het gemotoriseerd verkeer kan hierdoor niet meer vanuit de Heidestraat (Merelbeke) richting Gontrode Heirweg (Melle/Merelbeke) rijden.
Tussen de Heidestraat en op- en afrit R4 blijft wel tweerichtingsverkeer mogelijk. Ook alle woningen en bedrijven in de Van Laetestraat blijven bereikbaar via de Heidestraat (Merelbeke) of de Gontrode Heirweg.

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert tegelijkertijd aanpassingen aan de doorsteek vanuit de Van Laetestraat  naar de woningen Van Laetestraat nrs. 3-7 uit, aangezien deze doorsteek vaak gebruikt wordt als sluiproute naar de oprit R4 Binnenring. Dit leidt vaak tot gevaarlijke situaties tussen het sluipverkeer vanuit de Van Laetestraat en het verkeer op de oprit R4 Binnenring.
Om duidelijk te maken dat enkel plaatselijk verkeer deze doorsteek mag gebruiken, plaatste het Agentschap Wegen en Verkeer daarom bijkomende betonblokken.

We evalueren deze proefopstelling in de loop van het najaar en sturen bij indien dit nodig zou zijn.