U bent hier

Nieuwsbericht: 19 augustus 2019

Heraanleg Brandegems Ham

Brandegems Ham, een belangrijke fietsverbinding tussen Kwenenbos en de Kappebrug op de grens met Gent (Zwijnaarde), heeft te kampen met steeds terugkerende putten in een deel van de dolomietverharding. Daarom krijgt de weg vanaf 19 augustus een 3 meter brede betonverharding van aan het GC ’t Groenendal tot aan de Sint-Elooiskapel. Na de afwerking van deze fase zal de volledige functionele fietsverbinding in de Scheldevallei tussen Melsen, Schelderode, Kwenenbos en Zwijnaarde opgewaardeerd zijn voor de vele zwakke weggebruikers.

 

Omleiding voor fietsers

De volledige duur van de werken wordt geschat op ongeveer twee maanden. Fietsers kunnen plaatselijk omrijden via de Langeweide en de Trekweg. Die omleiding kan ook nuttig zijn voor fietsers die de Rodelandroute 1 volgen of die via fietsknooppunt 98 van knooppunt 97 naar 99 – of omgekeerd – willen fietsen. Daarom zal de omleiding vermeld worden op de website van Toerisme Oost-Vlaanderen.

 

Opwaardering trage wegen

Onze gemeente wou een aantal fietsverbindingen in de Scheldevallei die in slechte staat verkeerden (Brandegems Ham, Langeweide, Meersstraat en Wittebuisstraat) op een duurzame manier herstellen. De gemeente maakte daarvoor in 2017 een plan op, waarvan het eerste deel in het voorjaar van 2018 werd uitgevoerd. Toen werd de Langeweide heraangelegd in porfiersteenslag en werden plaatselijke herstellingen in asfalt uitgevoerd aan de Meersstraat en het eerste deel van de Wittebuisstraat. Met de heraanleg van Brandegems Ham gaat het plan zijn tweede fase in.

  • Brandegems Ham
  • Brandegems Ham - omleiding fietsers
Brandegems Ham
Brandegems Ham - omleiding fietsers