U bent hier

Nieuwsbericht: 5 Januari 2022

Herstelwerken kruispunt Hundelgemsesteenweg en Gaversesteenweg - UPDATE

Vanaf maandag 17 januari voert de firma Willemen Infra nv in opdracht van Agentschap Wegen en Verkeer enkele herstellingen uit aan de rijweg van de N444 (Hundelgemsesteenweg) ter hoogte van het kruispunt met de Gaversesteenweg.

Timing

Na uitharding van de verhardingen kan de rijweg opnieuw opengesteld worden, uiterlijk na 12 dagen op vrijdag 28/01/2022.

Opgelet! Deze werken zijn sterk afhankelijk van het weer. Bij ongunstige weersomstandigheden worden de werken uitgesteld tot een latere datum.

Hinder

Wagens:

Het verkeer zal de werken maar kunnen kruisen in 1 richting. Er wordt eenrichtingsverkeer ingevoerd in de Hundelgemsesteenweg tussen de Baron Arthur Verhaegenlaan en de Waterstraat. Wie vanuit het centrum (Zuiden) komt, kan doorrijden richting Flora (Noorden).

Het verkeer komende van Flora richting het centrum volgt een omleiding via de Waterstraat, Oude Gaversesteenweg, Gaversesteenweg en Zwijnaardsesteenweg.

Enkel in de Hundelgemsesteenweg is er tussen de Baron Arthur Verhaegenlaan en de Waterstraat een aangepaste circulatie. In de andere straten verandert er niets.

UPDATE -Kom je uit de richting van Schelderode/ Melsen / Gavere, dan kan je de Gaversesteenweg blijven volgen en linksaf slaan op het kruispunt met de Hundelgemsesteenweg om zo richting Flora / Gent te rijden. Rechtsaf slaan zal niet mogelijk zijn.

Openbaar vervoer:

Tijdens de werken zal de halte Merelbeke Hebbelynckstraat (richting Merelbeke) niet bediend worden. Bekijk de routeplanner van De Lijn voor alternatieven.

Fietsers:

Fietsers richting centrum moeten ook een omleiding volgen en rijden via de Waterstraat en Hukkelgemwegel.

Voetgangers:

Voor de voetgangers is er mogelijk plaatselijk wat hinder, maar zij hoeven geen omleiding te volgen.

Omleiding werken Hundelgemsesteenweg x Gaversesteenweg

Omleidingsplan

Bijlagen

  • Omleiding werken Hundelgemsesteenweg x Gaversesteenweg
Omleiding werken Hundelgemsesteenweg x Gaversesteenweg