U bent hier

Nieuwsbericht: 19 Februari 2021

Het uur van de aarde 27 maart 2021

Merelbeke dooft, net als meer dan één miljard mensen wereldwijd, symbolisch alle openbare verlichting en accentverlichting op zaterdag 27 maart van 20.30 uur tot 21.30 uur.

Ook jij kan meedoen door je verlichting uit te doen en te strijden tegen de opwarming van de aarde. Op die manier brengen we samen de strijd tegen de klimaatverandering onder de aandacht.

Jaarlijks op de laatste zaterdag van maart, in het weekend waarin de zomertijd begint, wordt met dit wereldwijde evenement aandacht gevraagd voor de effecten van klimaatverandering.

Eart Hour is een internationaal evenement dat huishoudens en bedrijven oproept om de verlichting en andere elektrische aparaten in hun huis voor één uur te doven of uit te zetten. Door de elektriciteit uit te zetten wordt er natuurlijk energie bespaard, maar Earth Hour heeft vooral een symbolische functie.

Het evenement is een initiatief van het Wereld Natuur Fonds (WWF). Het eerste Earth Hour werd gehouden in Australië op 31 maart 2007. Vandaag doen bijna alle landen van de wereld mee.