U bent hier

Nieuwsbericht: 17 Januari 2020

Maak je huis brandveilig: plaats rookmelders! Voortaan ook verkrijgbaar via de onthaalbalie in het gemeentehuis

Vanaf 1 januari 2020 zijn rookmelders verplicht in alle woningen in Vlaanderen.

Nog geen rookmelders geplaatst? Raadpleeg de website https://speelnietmetvuur.be/nl/rookmelders voor alle tips en info.

Had je graag meer info op maat ontvangen? Dan kan je gratis een brandpreventieadviseur bij je thuis laten langskomen (https://speelnietmetvuur.be/nl/brandpreventieadviseur/).

Heb je daar interesse in? Wacht dan niet te lang om de dienst te contacteren. Omwille van de verplichting tot het plaatsen van rookmelders wordt er op dit moment door heel wat burgers gebruik gemaakt van deze gratis dienstverlening. Je dient dus even geduld te hebben vooraleer je aan de beurt bent.

Heb je voldoende met de info op de pagina https://speelnietmetvuur.be, maar vraag je je af waar je rookmelders kan kopen? De gemeente heeft een overeenkomst afgesloten waardoor burgers op dit ogenblik aan een voordelig tarief rookmelders kunnen aankopen van Oscare vzw (de opbrengst gaat integraal naar hun goed doel). De rookmelders zijn te koop aan de onthaalbalie in het gemeentehuis. Een standaard rookmelder kost 16€. Een koppelbare rookmelder kost 49€. De technische fiches zijn raadpleegbaar via onderstaande documenten.

Samen gaan we voor minder brandwonden en meer brandveiligheid in onze gemeente!