U bent hier

Nieuwsbericht: 18 maart 2020

Maatregelen coronavirus - update 18 maart

De federale overheid heeft op 17 maart een aantal nieuwe maatregelen genomen om de verspreiding van het nieuwe coronavirus te beperken. Die maatregelen blijven minstens geldig tot en met 5 april. Wat betekent dat voor ons lokaal bestuur?

 

Wekelijkse markt

De wekelijkse donderdagmarkt op het Kerkplein in Merelbeke gaat niet door.

 

Recyclagepark

  • Het recyclagepark is gesloten sinds 17 maart (middag).
  • Huis-aan-huisinzamelingen van restafval, gft, pmd en papier/karton blijven voorlopig voorzien.
  • Inzameling van glas via de glascontainers (bovengronds en ondergronds): de lediging van de containers blijft voorlopig voorzien.

Tuinafval

  • Er worden geen containers geplaatst. Het recyclagepark is immers afgesloten door Vlaamse maatregelen en die kunnen niet versoepeld worden. Dit werkt bovendien sluikstort in de hand.
  • Beperkt tuinafval kun je kwijt tijdens de tweewekelijkse gft-ophaling.
  • Alleen noodzakelijke verplaatsingen zijn nog toegelaten. Het afleveren van tuinafval behoort daar niet toe.

Toezicht politie

In samenspraak tussen de burgemeester en de korpsleiding wordt extra capaciteit voorzien voor het toezicht en de handhaving van de federale maatregelen. Dit toezicht wordt dagelijks geëvalueerd en bijgestuurd indien nodig.

 

Afspraken buitendiensten

Onze buitendiensten blijven aan het werk, maar we nemen wel bijkomende maatregelen zodat onze personeelsleden minstens 1,5 m afstand kunnen nemen van elkaar.

 

We volgen deze maatregelen van nabij op en evalueren verdere gevolgen van de nieuwe federale maatregelen voor ons lokaal bestuur. Volg ons op Facebook en Twitter voor de meest recente info en bekijk het overzicht op www.merelbeke.be/corona.