U bent hier

Nieuwsbericht: 22 april 2020

Merelbeke bestelt 10.000 mondmaskers voor inwoners

Dit bericht dateert van 22 april. Het lokaal bestuur Merelbeke heeft nadien beslist om voor alle inwoners van Merelbeke vanaf 12 jaar een mondmasker te voorzien en 10.000 extra mondmaskers te bestellen. Lees meer.

 

Het lokaal bestuur Merelbeke bestelt 10.000 stoffen mondmaskers voor zijn inwoners bij Think Pink. Zo wil het zijn inwoners ondersteunen tijdens deze moeilijke periode.

 

De mondmaskers zullen half mei beschikbaar zijn bij de verschillende apotheken in Merelbeke. De precieze datum hangt af van de levering.

 

Wie krijgt een mondmasker?

  • Alle Merelbekenaren van 65 jaar of ouder kunnen één gratis mondmasker afhalen.
  • Inwoners die jonger zijn dan 65, maar behoren tot een risicodoelgroep, kunnen één gratis mondmasker afhalen op voorschrift van hun huisarts. Het gaat bijvoorbeeld om mensen met een verzwakt immuunsysteem.

Wasbaar en herbruikbaar

Borstkankerorganisatie Think Pink Europe maakt en verdeelt de maskers, samen met 22 organisaties verspreid over Europa. De mondmaskers zijn wasbaar op 60 °C en kunnen 50 keer hergebruikt worden. Ze bestaan uit drie lagen: katoen, een antibacteriële stof en micropolyester. Think Pink besteedt 80% van de opbrengst aan concrete projecten met kankerpatiënten en lokale ziekenhuizen.

 

Steun aan onze burgers

Met de aankoop van de stoffen mondmaskers wil het lokaal bestuur Merelbeke zijn burgers verder ondersteunen zodat ze over de nodige bescherming kunnen beschikken. Het lokaal bestuur verwacht dat de mondmaskers half mei bij de apotheken zullen liggen. De precieze datum wordt later meegedeeld via www.merelbeke.be en via de Facebook- en Twitterpagina van Merelbeke.

 

Blijf de andere maatregelen volgen

Let op: mondmaskers vervangen de andere maatregelen niet. Hou dus ook mét mondmasker 1,5 meter afstand van andere mensen en was regelmatig en grondig je handen. Ben je ziek? Blijf dan thuis.