U bent hier

Nieuwsbericht: 27 november 2019

Merelbeke schenkt 5.000 euro Noodhulp

Merelbeke schenkt jaarlijks 5 000 euro noodhulp aan één of meerdere erkende noodhulporganisaties. Hiermee draagt ze haar steentje bij aan de hulp voor de meest kwetsbare slachtoffers van natuurrampen en gewapende conflicten.

 

De organisaties waar het geld naartoe gaat focussen vaak op de meest kwetsbaren zoals personen met een handicap, ouderen, zwangere vrouwen of kinderen.  Deze organisaties proberen in de mate van het mogelijke in te staan voor de basisbehoeften zoals drinkbaar water, toiletten, douches en voedsel.

Dit jaar werd beslist om de noodhulp te schenken aan enerzijds Unicef voor haar werk voor kinderen in Mozambique na de verwoestende doortocht van cycloon Idai en anderzijds Handicap International voor haar werk in de Rohingya vluchtelingenkampen in Bangladesh.

 

Unicef - Mozambique

De toegang tot zuiver water is een prioriteit. Unicef helpt de regering bij het verdelen van waterzuiveringstabletten en basismedicatie aan mensen in nood. Unicef zette ook een vaccinatiecampagne tegen cholera op om de epidemie uit te roeien die zich snel verspreidt onder de kinderen en slachtoffers van de cycloon.

 

Handicap International – Bangladesh

Na de massale vluchtelingenstroom van Rohingya uit buurland Myanmar voorziet Handicap International noodhulp aan de mensen die in extreem moeilijke omstandigheden leven. De organisatie biedt revalidatiezorg en psychologische ondersteuning aan en informeert vluchtelingen over de diensten die andere organisaties aanbieden. Een van die projecten is het 'Growing Together'-project, dat toegankelijke en veilige speelplaatsen ontwikkelen voor kinderen in vluchtelingenkampen. Dit project geeft 13 000 kinderen met of zonder handicap de mogelijkheid om te spelen, leren en samen op te groeien in een veilige en inclusieve omgeving.


Foto (c) Handicap International

Ook jij kunt helpen. Via volgende links vind je meer informatie over de projecten van Handicap International en Unicef.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief