U bent hier

Nieuwsbericht: 6 december 2017

Nieuw lokaal dienstencentrum krijgt ook een nieuwe naam

De Merelaar. Zo zal het nieuw lokaal dienstencentrum heten. Die naam kwam als winnaar uit de vooraf uitgeschreven wedstrijd. Het verhaal dat bij deze nieuwe naam hoort, is te mooi om niet te vertellen:

“De eerste avond in mijn nieuwe huis met tuin in Merelbeke hoorde ik voor het eerst het gekwetter van de merels in de bomen rondom. Mijn gebuur zag vanuit zijn moestuin mijn verwondering en zei: “’t Zijn de MERELAARS, dat zijn echte babbelaars.” Sindsdien noem ik ze zelf ook zo. Ze hebben, van zonsopgang tot zonsondergang, contact met mekaar over alle obstakels heen. Dat lijkt mij een leuke filosofische gedachte voor een dienstencentrum.

Het verhaal kwam van Rafaël Snoeck, winnaar van de wedstrijd. Hij werd dan ook uitgenodigd op de officiële eerste spadesteek van het nieuwe seniorencentrum op 25 november. Eeuwige roem is zijn deel.

Het team van het dienstencentrum gaat nu aan de slag om van de opening iets groots te maken, maar ook om een totaal vernieuwd aanbod uit te werken. Wij beginnen alvast te oefenen met de nieuwe naam en gaan vanaf nu veel ‘merelen’.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief