U bent hier

Nieuwsbericht: 22 juni 2021

Nieuw Parkeerbeleid: E-loket open vanaf zaterdag 26 juni

Het heeft even geduurd, maar vanaf zaterdag 26 juni zal APCOA het e-loket openstellen voor aanvragen van bewonerskaarten, parkeerkaarten en abonnementen voor de ondergrondse parking Driekoningen. De technische problemen zijn opgelost en ook de koppeling met de huidige bewonerskaarten staat bijna helemaal op punt.

Hoe aanvragen?

De nieuwe bewonerskaarten zal je vanaf zaterdag 26 juni om 9.00 uur ’s morgens aan kunnen vragen via onderstaande link. Huidige bewonerskaarten die nog geldig zijn hoeven niet per se voor 1 juli vernieuwd te worden. (zie verder)

https://merelbeke.intouch.be/eloket (link werkt pas vanaf 26 juni)

Hou er rekening mee dat iedereen zijn eigen kaart moet aanvragen.
Wie hulp nodig heeft, kan hiervoor terecht bij APCOA (zie verder).

 1. Aanmelden voor het e-loket kan via Itsme of e-ID
 2. Maak vervolgens je keuze in het type kaart of abonnement.
 3. De aanvragen worden vervolgens door APCOA verder behandeld en goedgekeurd na controle.
 4. De goedkeuring en bevestiging van je aanvraag ontvang je spoedig in je mailbox.
 5. Voor betalende parkeerkaarten en bewonerskaarten zal ook de aanvraag tot betaling naar je e-mailadres verstuurd worden.
 6. Na ontvangst van betaling ontvang je opnieuw een bevestiging van ontvangst alsook van de aanvraag van je parkeerkaart.

Je parkeerkaart of abonnement is geldig vanaf jouw aanvraag goedgekeurd is. Je krijgt je kaart of abonnement dus niet in je brievenbus. Alles gebeurt volledig digitaal. Via jouw nummerplaat kan de parkeerwachter zien of je een geldige kaart hebt of niet.

Gedoogbeleid

Om iedereen de kans te geven tijdig zijn bewonerskaarten en parkeerkaarten aan te vragen, zal er vanaf 1 juli tot en met 17 juli 2021 een gedoogbeleid worden gevoerd. 

Enkele aandachtspunten

- Heb je al een bewonerskaart en is deze nog geldig? Dan hoef je nog niet meteen een aanvraag op het nieuwe e-loket in te dienen. De huidige bewonerskaarten blijven nog geldig tot einddatum of uiterlijk tot 31 december 2021.

- Ben je houder van een parkeerkaart voor mindervaliden? Dan kan je gratis en onbeperkt parkeren op voorbehouden parkeerplaatsen voor mindervaliden.

- Wens je een gratis bewonerskaart of parkeerkaart voor autodelen aan te vragen? Voor deze kaarten is enkel een bevestiging van APCOA nodig. De kaarten zijn onbeperkt in duur en worden automatisch elk jaar verlengd.

- Wens je een betalende parkeerkaart aan te vragen? Na je aanvraag ontvang je een verzoek tot betaling van APCOA. Van zodra APCOA de betaling ontvangen heeft, zal je een bevestiging per mail krijgen dat je aanvraag goedgekeurd werd.

- Wens je een parkeerkaart voor handelaars aan te vragen? Belangrijk dat je dan inlogt via itsme/e-ID, maar denk eraan bij de aanvraag het adres van de handelszaak te vermelden.

- Wens je graag hulp bij het aanvragen van je bewonerskaart/parkeerkaart of beschik je niet over internet of een e-mailadres? Je kan hiervoor terecht bij APCOA die je graag zal bijstaan bij je aanvraag. (Zie hieronder)

Vragen?

Heb je vragen over bewonerskaarten, parkeerkaarten, abonnementen of over het E-loket, dan kan je hiervoor terecht bij APCOA:

Contacteer APCOA

 • merelbeke [at] apcoa.be
 • 03/233 94 23 (tussen 9.00 uur en 12.30 uur)
 • Sociale media APCOA: antwoord binnen 24 uur
 • Kantoor APCOA Merelbeke (ondergrondse parking Driekoningen – verdieping -1): dagelijks tussen 8.30 uur en 12.30 uur
 • afbeelding interface apcoa
afbeelding interface apcoa