U bent hier

Nieuwsbericht: 9 april 2020

Ook ander afval welkom in recyclagepark vanaf 14 april

Vanaf dinsdagnamiddag 14 april kun je bijna al je afvalsoorten afleveren in het recyclagepark van Merelbeke. Je maakt daarvoor telefonisch een afspraak. Enkel asbestcementafval, kringloopmateriaal en batterijen worden tijdelijk niet aanvaard. Kom wel alleen als het echt nodig is en je je bezoek niet kunt uitstellen. Deze afsprakenregeling geldt voorlopig tot en met 30 mei (update 16 april).

 

Op afspraak

Bel vooraf naar 0800 98 200 om je afspraak vast te leggen. Iedere werkdag tussen 9 en 16 uur zal een medewerker je oproep beantwoorden. Wie geen afspraak heeft, krijgt geen toegang. Betalen kan enkel met bancontact aan de afritzuil.

 

Bezoekers moeten een aantal strikte maatregelen volgen:

  • Sorteer je afval thuis. Je tijd op het recyclagepark is beperkt om zoveel mogelijk mensen de kans te geven om hun afval te lossen. Wie zijn afval niet op voorhand heeft gesorteerd, krijgt geen toegang.
  • Verlaat je voertuig niet als je in de eventuele wachtrij staat. Ook wie te voet of met de fiets komt, schuift mee in de wachtrij.
  • Max. 1 persoon per voertuig stapt uit om te lossen. Enkel voor zware stukken mag een tweede persoon je helpen. Laat je kinderen thuis.
  • Respecteer min. 1,50 m afstand met alle andere personen.
  • Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op.

 

Aangepaste openingsuren

Het recyclagepark blijft iedere werkdag en op zaterdag open van 9.30 tot 12 uur en van 12.45 tot 17 uur. De laatste bezoeker wordt een kwartier voor sluitingstijd binnen gelaten.

 

Snoeihoutinzameling gaat door

De snoeihoutinzameling in de week van 20 april gaat door. Wie nog bonnetjes heeft, kan zich op de ophaallijst laten zetten door te bellen naar team Afval op 09 210 35 10.

 

Wil je nog snoeihoutbonnetjes kopen? Vanaf 14 april kun je daarvoor terecht bij de parkwachter (zonder afspraak). Uitzonderlijk worden de bonnetjes niet meegegeven, maar bijgehouden door het team Afval. De aangekochte bonnummers zullen vermeld staan op je betaalbewijs.

 

Loket

  • Contacteer een parkwachter voordat je de gebouwen op het recyclagepark betreedt. Ontsmet je handen aan de zuil bij de toegangsdeur voordat je binnengaat.
  • Naast snoeihoutbonnetjes kun je bij de parkwachter ook opnieuw terecht voor de aankoop van een compostvat of -bak en voor EPS-zakken (piepschuim). Ook je geldsaldo opladen kan elektronisch in het loket.
  • Een gft-container aanvragen of omruilen kan verder enkel via het digitaal aanvraagformulier op www.merelbeke.be/gft-container.

 

Hou het veilig

Wees respectvol ten opzichte van elkaar en de parkwachters en volg de maatregelen op. Zo kan iedereen zijn of haar afval lossen op een veilige manier. De lokale politie ziet daar ook van nabij op toe.