U bent hier

Nieuwsbericht: 14 Februari 2020

Opnieuw storm voorspeld: voorkom of beperk schade

Volg de waarschuwingen van het KMI

Het KMI verwacht hevig onweer vanaf de tweede helft van zaterdagnacht 15 februari tot en met zondagavond 16 februari. Je kunt de waarschuwingen van het KMI volgen via www.meteo.be/nl/weer/waarschuwingen/overzichtskaart-belgie.

 

Vermijd bossen en parken

Bij stormweer wordt een bezoek aan bossen en parken sterk afgeraden. Door hevige rukwinden kunnen takken afbreken en naar beneden vallen. De veiligheid van bezoekers kan dus niet gegarandeerd worden. Blijf daarom weg uit bossen, parken en andere plaatsen met veel bomen tot de storm is gaan liggen.

 

Stormschade melden of brandweer nodig?

  • Meld stormschade via het e-loket van Brandweerzone Centrum.
  • Bij extreme weersomstandigheden activeert de FOD Binnenlandse Zaken het noodnummer 1722. Tijdens het noodweer kun je het nummer 1722 bellen als je de brandweer nodig hebt. Het gaat daarbij om niet-dringende brandweerinterventies waarbij er geen risico is op levensgevaar.
  • Bel het noodnummer 112 enkel in geval van een levensbedreigende situatie of als je dringende brandweerhulp nodig hebt.
  • Doven, slechthorenden en mensen met een spraakbeperking kunnen in geval van een levensbedreigende situatie de noodcentrales bereiken via de App 112 BE of sms. Meer info: ​​www.​​112.​​be/​​nl/​​voor-​​doven.

 

Bereid je voor

Tips om je voor te bereiden voor, tijdens en na de storm vind je op ​​www.​​risico-​​info.​​be/​​nl/​​risicos/​​natuurlijke-​​risicos/​​storm.