U bent hier

Nieuwsbericht: 30 maart 2021

Paasvakantiekampen

Er wordt opgeroepen om kinderen tijdens de paasvakantie maximaal thuis op te vangen, maar dat is niet voor iedereen mogelijk. Het lokale bestuur Merelbeke heeft beslist om de vakantiekampen – en activiteiten tijdens de paasvakantie niet te annuleren, maar wel te laten doorgaan rekening houdend met de verstrengde coronamaatregelen.

In Merelbeke is er traditioneel een heel uitgebreid aanbod aan vakantiekampen en –activiteiten voor kinderen en jongeren en dit zowel georganiseerd door de gemeentelijke diensten als privéorganisaties. De stijgende cijfers en de verstrengde coronamaatregelen zorgden ervoor dat er discussie was of deze activiteiten wel konden doorgaan. Het lokale bestuur besliste echter finaal om geen streep te trekken door deze activiteiten en deze toch te laten organiseren.

Burgemeester Filip Thienpont: ‘De voorbije vakantieperiodes toonden dat de organisaties die in Merelbeke actief zijn op een verantwoorde manier hun kampen kunnen organiseren. Als lokale bestuur willen we dergelijke activiteiten niet fnuiken, maar vooral kijken hoe we kunnen ondersteunen. We bieden kamporganisatoren waar mogelijk logistieke en praktische ondersteuning en geven hen mee welke regels ze minimaal dienen te volgen. Het bestuur biedt noodopvang aan en zorgt ervoor dat kampen op een veilige manier kunnen doorgaan. Zo zorgen we er de komende moeilijke weken toch voor dat mensen met opvangnoden alvast wat minder kopzorgen hebben.’

Schepen van sport en jeugd Egbert Lachaert: ‘Voor kinderen en jongeren zijn vakantieperiodes en de bijhorende kampen, momenten waar ze weken op voorhand naar uitkijken. Dat we als bestuur het signaal geven dat deze – mits strenge voorzorgsmaatregelen – toch kunnen doorgaan is een belangrijk signaal dat we het perspectief van de jeugd ook nu niet uit het oog verliezen.’

Voor ouders die nog op zoek zijn naar een oplossing voor de opvang van hun kinderen tijdens de pasvakantie zijn er twee mogelijkheden:

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief