U bent hier

Nieuwsbericht: 8 juni 2021

Prijsuitreiking ‘HELDEN op de FIETS, ZET je niet in de ZAK’

Op zaterdag 5 juni overhandigde het lokaal bestuur de hoofdprijs aan de hoofdwinnaar van de fietspromotiecampagne ‘HELDEN op de FIETS, ZET je niet in de ZAK’. De actie liep van 19 april tot en met 15 mei.

De actie ‘HELDEN op de FIETS’ beloont klanten die met de fiets of te voet naar de winkel of naar school gaan én met een herbruikbare zak winkelen. Via een spaarkaart konden zij stempels verzamelen en spaarproducten winnen. De actie liep dit jaar al voor de vijfde keer en was opnieuw een groot succes.

Grote recepties en feestelijke uitnodigingen op het gemeentehuis konden dit jaar niet. Daarom besloten burgemeester Filip Thienpont en schepen van duurzaamheid Tim De Keukelaere om de hoofdprijs persoonlijk te overhandigen. De hoofdprijs, geschonken door het lokaal bestuur, is een elektrische bakfiets ter waarde van 3.300 euro. De fiets werd tijdens de actie verscheidene keren gespot in het straatbeeld. Hij werd immers gebruikt om al het communicatie- en promomateriaal bij de handelaren en scholen te brengen. Op deze manier gebeurden ook alle verplaatsingen tijdens de actie op een duurzame manier.

Het Handelscentrum Merelbeke schenkt de tweede prijs, een waardebon van 250 euro geldig bij de leden van het handelscentrum. Ook zij overhandigen deze prijs persoonlijk bij de winnaar.

 

Meer info

dienst duurzame ontwikkeling

duurzaamheid [at] merelbeke.be

T 09 210 32 75

dienst werk en economie

werkeneconomie [at] merelbeke.be

T 09 210 33 54

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief