U bent hier

Nieuwsbericht: 1 juli 2020

Samen gaan we veilig vooruit.

Deze zomer kunnen er onder voorwaarden terug publiek toegankelijke evenementen doorgaan.

Wens je een publiek toegankelijk evenement te organiseren?

  • bezorg het lokaal bestuur het evenementenformulier;
  • en het COVID-veiligheidslabel dat je verkreeg via het COVID EVENT RISK MODEL op de website www.covideventriskmodel.be/ voor evenementen vanaf 200 aanwezigen en voor evenementen die doorgaan op de openbare weg. Enkel formulieren voor evenementen die het groene label verkrijgen, worden door het lokaal bestuur verder verwerkt in het kader van het afleveren van een vergunning. Opgelet: een groen COVID-veiligheidslabel is nog geen bewijs dat het evenement kan plaatsvinden. Er wordt immers ook met andere veiligheidsaspecten rekening gehouden. De eindbeoordeling ligt nog steeds bij burgemeester en lokaal bestuur.

Hou ermee rekening dat er geen evenementen mogen doorgaan tussen één uur 's nachts en zes uur ’s morgens. Hier wordt geen afwijking op toegestaan (bron: Ministerieel Besluit 30/06/2020).

Raadpleeg www.info-coronavirus.be/nl/protocollen/ voor het protocol dat van toepassing is op je sector.

Heb je je evenementenaanvraag al ingediend voor een evenement met meer dan 200 aanwezigen of voor een evenement dat zal doorgaan op de openbare weg? Dan ontvang je van het lokaal bestuur nog een e-mail om alsnog het COVID-veiligheidslabel te bezorgen.

Het Nationaal Crisiscentrum zet alle voorwaarden voor het organiseren van bijeenkomsten op een rijtje in volgende tabel (bron: FAQ):

Wij wensen iedereen een veilige, maar ook een fijne en deugddoende zomer toe.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief