U bent hier

Nieuwsbericht: 25 Januari 2018

Scabiës-infectie woonzorgcentrum het Lindeken kordaat aangepakt en onder controle

Bij drie personeelsleden van woonzorgcentrum het Lindeken te Merelbeke werd een infectie van scabiës of schurftmijt vastgesteld. In overleg met de begeleidende arts (CRA) en de betrokken instanties werd een preventieplan opgesteld en uitgerold, waardoor de infectie op korte termijn helemaal uitgeroeid zal zijn.

Scabiës is een besmettelijke maar ongevaarlijke huidziekte die plekken op de huid geeft. De besmetting werd vastgesteld bij drie medewerkers van de afdeling Eikenlo van het woonzorgcentrum. De medewerkers werden onmiddellijk verwijderd van de werkplaats en werden door hun huisarts en dermatoloog gezien. Om absoluut zeker te zijn dat de besmetting uitgeroeid wordt, is een uitgebreid preventieplan opgesteld.

Gelukkig is de bestrijding van de infectie vrij eenvoudig. Het simpelweg uitsmeren van een zalf en wassen van kledij en beddengoed volstaat om er zeker van te zijn dat de infectie niet meer terug kan opduiken. Alle bewoners, medewerkers en vrijwilligers van de betrokken afdeling zullen deze preventieve behandeling ondergaan.

Voor de overige personeelsleden, vrijwilligers of bezoekers van het zorgcentrum is er geen risico op besmetting. De besmetting wordt immers uitsluitend overgedragen door intensief lichamelijk contact. Simpele waakzaamheid is dus voldoende, bij elke twijfel kan men zich wenden tot de hoofdverpleegkundige van de afdeling of de huisarts die de symptomen goed kunnen herkennen en eventuele vragen kunnen beantwoorden.

  • Woonzorgcentrum het Lindeken
Woonzorgcentrum het Lindeken

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief