U bent hier

Nieuwsbericht: 7 Februari 2020

Storm op komst: voorkom of beperk schade

Volg de waarschuwingen van het KMI

Het KMI verwacht hevig onweer vanaf zondag 9 februari om 12 uur. Zondagavond en tijdelijk zondagnacht zouden de rukwinden nog verder toenemen. Je kunt de waarschuwingen van het KMI volgen via www.meteo.be/nl/weer/waarschuwingen/overzichtskaart-belgie.

 

 

Vermijd bossen en parken

Bij stormweer wordt een bezoek aan bossen en parken sterk afgeraden. Door hevige rukwinden kunnen takken afbreken en naar beneden vallen. De veiligheid van bezoekers kan dus niet gegarandeerd worden. Blijf daarom weg uit bossen, parken en andere plaatsen met veel bomen tot de storm is gaan liggen.

 

Stormschade melden of brandweer nodig?

  • Meld stormschade via het e-loket van Brandweerzone Centrum.
  • Update 8 februari: het noodnummer 1722 is geactiveerd. Tijdens het noodweer kun je het nummer 1722 bellen als je de brandweer nodig hebt. Het gaat daarbij om niet-dringende brandweerinterventies waarbij er geen risico is op levensgevaar.
  • Bel het noodnummer 112 enkel in geval van een levensbedreigende situatie of als je dringende brandweerhulp nodig hebt.
  • Doven, slechthorenden en mensen met een spraakbeperking kunnen in geval van een levensbedreigende situatie de noodcentrales bereiken via de App 112 BE of sms. Meer info: ​​www.​​112.​​be/​​nl/​​voor-​​doven.

 

Bereid je voor

Tips om je voor te bereiden voor, tijdens en na de storm vind je op ​​www.​​risico-​​info.​​be/​​nl/​​risicos/​​natuurlijke-​​risicos/​​storm.