U bent hier

Nieuwsbericht: 23 maart 2020

Takeaway-bibliotheekdienst vanaf dinsdag 24 maart

De takeaway-bibliotheekdienst start vanaf dinsdag 24 maart 2020. Leners kunnen aangevraagde bibliotheekmaterialen enkel afhalen op afspraak tussen 14 en 17 uur op weekdagen.

 

Enkel op afspraak vanaf dinsdag 24 maart 2020

Onze bibliotheek nam bijkomende maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Wij verlengden de inleverdatum voor uitgeleende materialen tot en met 30 april 2020. Ook de boetevrije periode loopt nu tot en met 30 april 2020.

Vanaf dinsdag 24 maart 2020 biedt onze bibliotheek ook een beperkte dienstverlening aan.

 

Wat?

Leners kunnen bibliotheekmaterialen aanvragen via een online formulier of door ze telefonisch door te geven tussen 14u en 17u. Nadien kunnen ze de materialen op afspraak ophalen.

We beperken de aanvragen tot 1 aanvraag per gezin en 1 aanvraag per bibliotheekkaart.

De aantallen zijn beperkt tot 8 gedrukte materialen (boeken + strips + tijdschriften), 4 dvd’s en 4 cd’s per gezin. Andere materialen kun je niet aanvragen.

Voor dvd’s is er leengeld van toepassing (1 euro/dvd). Dit kun je later betalen als de bib terug opengaat.

Reservaties kun je via deze bibliotheekdienst niet afhalen, dit kun je pas als de bibliotheek opnieuw opengaat.

Bibliotheekmaterialen kun je enkel terugbrengen via de inleverbus, met uitzondering van gezelschapsspellen, e-readers, vertelplaten, kamishibaitheaters, boekstartboekjes en IBL. Deze laatste materialen kun je inleveren eens we opnieuw open zijn.

 

Voor wie?

Voor alle leners die reeds lid zijn van de bibliotheek.

Wees solidair: ben je ziek, kom dan geen pakket ophalen!

 

Hoe?

Stuur je aanvraag door via dit online formulier of contacteer ons telefonisch tussen 14u en 17u op het nummer 09/210 34 10. Je kunt maar 1 aanvraag per gezin en 1 aanvraag per bibliotheekkaart indienen. Kijk eerst in de catalogus of het materiaal beschikbaar is.

Je ontvangt een bevestiging van je aanvraag met daarin een dag en tijdstip waarop je je aangevraagde materialen kunt ophalen.

De bibmedewerkers zoeken de aangevraagde materialen op het rek, ontlenen ze op de kaart van de lener en zetten de materialen klaar in een zak voor ophaling. Op elke zak staat de naam van de lener.

Wees solidair: kom op het afgesproken tijdstip, zo beperk je persoonlijk contact en besmettingsgevaar.

 

Waar?

De pakketten zullen klaarstaan in de inkomhal van de bibliotheek op het afgesproken tijdstip. De bibliotheek zelf is niet toegankelijk.

 

Wanneer?

De takeaway-bibliotheekdienst start vanaf dinsdag 24 maart 2020. Leners kunnen aangevraagde bibliotheekmaterialen enkel afhalen op afspraak tussen 14 en 17 uur op weekdagen. In het weekend kun je geen gebruik maken van deze bibliotheekdienst.

 

Dank voor jullie begrip en geduld. De bibliotheekmedewerkers doen hun uiterste best om de takeaway-dienstverlening zo goed en zo veilig mogelijk te organiseren.

  • Houd er rekening mee dat je je aangevraagde bibliotheekmaterialen niet onmiddellijk zult kunnen afhalen. Dit hangt af van het aantal aanvragen. Per dag kunnen 12 leners een pakket afhalen.
  • Houd er ook rekening mee dat bepaalde aangevraagde materialen misschien niet in je pakket zullen zitten omdat ze op het moment van het vullen niet beschikbaar waren.

Alternatieven

Neem ook een kijkje op merelbeke.bibliotheek.be/digitale-tips-van-de-bib. We verzamelden daar alternatieve leestips en vullen de pagina geregeld aan. Ook op de Facebookpagina van onze bib vind je alternatieve lees-, kijk- en luistertips.