U bent hier

Nieuwsbericht: 11 november 2020

Update Bergwijkbrug: binnenring R4 nacht afgesloten en werken aan oevers

In het kader van de vernieuwing van de Bergwijkbrug worden de komende dagen twee werken uitgevoerd die een impact zullen hebben op de omgeving. Allereerst zal tijdens de nacht van donderdag 12 op vrijdag 13 november, tussen 21 en 5.30 uur, de binnenring van de R4 (richting Zwijnaarde) volledig afgesloten zijn. Het verkeer moet omrijden via de E40 in de richting van Oostende.  De binnenring moet dan vrijgemaakt worden, omdat de aannemer die nacht een stelling over de R4 zal plaatsen. Voor de omwonenden kan dat mogelijk geluidshinder met zich mee brengen.

Daarnaast zal de aannemer vanaf donderdag 12 november ook weer starten met ingrijpende werken aan de oevers van de Ringvaart. Om de overlast voor de omwonenden en het scheepvaartverkeer zo beperkt mogelijk te houden, zet de aannemer twee ploegen in. Het Lokaal bestuur, De Vlaamse Waterweg en de aannemer bereikten ook een compromis waarbij het trillen en heien, waarmee damplanken in de grond worden ingebracht, enkel tussen 7 en 21 uur mag plaatsvinden. Dit deel van de werken eindigt op woensdag 18 november.

Meer info

Meer info over de werken aan de Bergwijkbrug vind je op www.merelbeke.be/bergwijkbrug.

Projectpartners

Voor de realisatie van het EFRO-project Bergwijkbrug werkt het lokaal bestuur Merelbeke samen met de volgende projectpartners: De Vlaamse Waterweg nv, Agentschap Wegen en Verkeer en Provincie Oost-Vlaanderen.