U bent hier

Nieuwsbericht: 13 oktober 2021

Vaccinatiecentra in Wetteren en Wachtebeke blijven open

Update 28/10

Op 8 november zullen de vaccinatiecentra de deuren terug openen.

 

Recent besliste de Vlaamse overheid om aan alle 65-plussers een herhalingsvaccin toe te dienen. Deze bijkomende prik moet ervoor zorgen dat het vaccin optimaal blijft werken. Het blijkt immers uit onderzoek dat de bescherming die de vaccins bieden, met de tijd afneemt. Een bijkomende prik krikt die bescherming opnieuw op, ook tegen de varianten van het virus. Het is de bedoeling dat tegen Kerstmis alle nog te vaccineren 65-plussers in de Eerstelijnszone een herhalingsvaccin krijgen.

 

De burgemeesters van Destelbergen, Laarne, Lochristi, Melle, Merelbeke, Wachtebeke, Wetteren, Wichelen en de Eerstelijnszone Scheldekracht hebben daarom besloten om de bestaande locaties te blijven behouden tot Kerstmis. 

 

Momenteel sluiten de vaccinatiecentra even de deuren om zich voor te bereiden op deze derde prikken. Op 8 november zullen zij de deuren terug openen. Het is de bedoeling dat tegen Kerstmis alle nog te vaccineren 65-plussers in de Eerstelijnszone een herhalingsvaccin krijgen. In Wetteren gaat het nog om ongeveer 12.000 mensen, in Wachtebeke om ongeveer 11.000 mensen. De grootste piek in vaccinaties zal wellicht in november vallen.

 

Het behouden van de locaties was geen eenvoudige beslissing. Hierbij werd er vanuit de lokale besturen blijk gegeven van het belang van algemeen welzijn, maar tegelijkertijd ook het belang van de gezondheid van sporters en de sportclubs die verbonden zijn aan de locaties in Wetteren en Wachtebeke. Om tegemoet te komen aan het begrip dat er al enige tijd wordt gevraagd, worden de oppervlaktes binnen de vaccinatiecentra verkleind om de sportclubs terug ruimte te geven.

 

Het behouden van de bestaande locaties biedt echter veel voordelen. De infrastructuur is al opgebouwd en voorzien op het vaccineren van een grote groep mensen.

Mobiliteit

De bevolking is er ondertussen mee vertrouwd en kent de mobiliteitsmogelijkheden. De oplossingen voor minder mobielen blijven beschikbaar: mensen kunnen een beroep doen op een gratis ticket van de NMBS of de Lijn, en de minder mobielencentrales kunnen nog steeds ritten uitvoeren naar de vaccinatiecentra. 

 

Callcenter

Ook het callcenter blijft bereikbaar, elke werkdag van 9 tot 17 uur en elke zaterdag van 9 tot 13 uur.

Eerstelijnszone Scheldekracht en haar acht gemeenten staan hiermee klaar voor een volgend hoofdstuk in de vaccinatiecampagne. 

 

Bekijk ook hier de bijkomende uitleg op laatjevaccineren.be over waarom het belangrijk is om opnieuw op die uitnodiging in te gaan.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief