U bent hier

Nieuwsbericht: 6 november 2020

Verbod op verkoopacties voor verenigingen

Besluit gouverneur.pdf Verkoopacties van verenigingen, aan huis of via afhaling, zijn voorlopig niet meer toegestaan. Dat is het gevolg van een besluit dat Carina Van Cauter, gouverneur van de provincie Oost-Vlaanderen, heeft afgekondigd.

Bij dergelijke verkoopacties is het immers niet te garanderen dat de social distancing consequent wordt toegepast, net zoals het samenscholingsverbod hiermee ook in het gedrang kan komen. Daarom is ervoor gekozen om deze acties voorlopig te verbieden, om zo de verdere verspreiding van het coronavirus maximaal tegen te gaan. Voor ondernemers en professionele hulporganisaties is thuislevering én afhaling uiteraard wél nog steeds toegestaan.

 

Steun voor verenigingen

Natuurlijk valt het belang van verkoopacties voor de lokale verenigingen ook niet te onderschatten, aangezien het een belangrijke manier is om geld in het laatje te brengen. Om de verenigingen, die het al langer moeilijk hebben, te steunen, heeft de gemeente Merelbeke 245.000 euro klaarstaan. Dat steunbedrag is afkomstig uit een speciaal daarvoor opgericht noodfonds van de Vlaamse Overheid. Het lokaal bestuur wil hiermee zo veel mogelijk actoren uit de cultuur-, sport- en jeugdsector ondersteunen.

Meer info over de concrete steunmaatregelen en hoe verenigingen er een beroep op kunnen doen, volgt later.