U bent hier

Nieuwsbericht: 19 juli 2018

Verkeersmaatregelen tijdens Beneladies op 20 juli

Op vrijdag 20 juli komt de BeNe Ladies Tour – een internationale wielerwedstrijd voor vrouwen – naar Merelbeke!

Vanaf 12 uur strijken 29 ploegen neer op het Kerkplein en vertrekken daar rond 14 uur voor twee grote en drie kleine rondes die telkens het centrum aandoen. Rond 17.30 – 18 uur komen ze na vier doortochten aan op de Hundelgemsesteenweg ter hoogte van huisnummer 718 (garage Rouaen).

 

Voor zo’n groot evenement gelden extra verkeersmaatregelen:

 

Parkeren

Het blijft mogelijk om te parkeren op parking Conversatieweg en in de ondergrondse parking Driekoningen. Let wel: parking Driekoningen kan je tussen 16.15 en 19 uur enkel verlaten via de Dijsegemwegel.

Parking Vredegerecht en de parking nabij zwembad en sporthal Ter Wallen zijn voorbehouden voor de organisatie. Ook parking Tramstelplaats en Gemeentehallen worden ten dele ingenomen door BeneLadies.
 

 

Doorgaand verkeer onderbroken

Van 13.30 tot 14.15 uur en van 16.30 tot 19 uur is er geen doorgaand verkeer mogelijk in centrum Merelbeke:

  • op de Hundelgemsesteenweg vanaf de Kerkstraat tot de Poelstraat
  • in de Kerkstraat van de Sportstraat tot de Hundelgemsesteenweg

Het doorgaand verkeer wordt omgeleid via:

  • de Hundelgemsesteenweg, Lembergsesteenweg, Lamstraat en Poelstraat;
  • Gaversesteenweg, Kerkstraat, Potaardeberg en Hundelgemsesteenweg.

Plaatselijk verkeer is wél toegelaten op de Hundelgemsesteenweg vanaf de Zwijnaardsesteenweg tot parking Vredegerecht. Ook de Sportstraat blijft bereikbaar vanaf de Gaversesteenweg.

Ook alle buslijnen die het centrum bedienen, worden omgeleid van 13 tot 20 uur. De Lijn voorziet tijdelijke vervanghaltes, meer info op www.delijn.be.

 

 

Hier kan u de tijdelijke politieverordening raadplegen: Tijdelijke politieverordening op het wegverkeer naar aanleiding van de organisatie van Bene Ladies op 20 juli 2018

Hier kan u de bewonersbrief over het parkeerverbod tussen postkantoor en kruispunt Molenhoek raadplegen:  parkeerverbod tussen postkantoor en kruispunt Molenhoek

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief