U bent hier

Nieuwsbericht: 14 Januari 2020

Wafelstraat en Motsenstraat: maatregelen voor een aangenamere woonomgeving en veiliger verkeer

Het gemeentebestuur heeft op maandag 13 januari beslist om het eenrichtingsverkeer in de Wafelstraat af te schaffen. Er is nu opnieuw tweerichtingsverkeer mogelijk in de Wafelstraat. De voorziene proefopstelling in de Motsenstraat, waarbij het niet langer mogelijk zou zijn om vanuit de Hundelgemsesteenweg naar de Motsenstraat te rijden, wordt niet ingevoerd.

Om een oplossing te kunnen bieden aan het sluipverkeer en de snelheidsproblematiek in deze omgeving, alsook een veilige route voor fietsers en voetgangers te kunnen voorzien, wordt tijdelijk een zone afgebakend voor plaatselijk verkeer in de Motsenstraat, Wafelstraat, Hollebeekwijk, Veldstraat en Berrenstraat. Het gaat om een proefopstelling die zal duren tot 30 september 2020.

 

Proefopstelling zone plaatselijk verkeer

Van maandag 3 februari tot en met 30 september 2020 zal er een zone voor plaatselijk verkeer ingevoerd worden in de Motsenstraat, Wafelstraat, Hollebeekwijk, Veldstraat en Berrenstraat. Enkel plaatselijk verkeer en landbouwvoertuigen zullen de zone nog kunnen in- en uitrijden. Ook fietsers en bromfietsen klasse A en P (speed pedelecs) zullen zich door deze zone kunnen verplaatsen.

Door het weren van sluipverkeer willen we een aangenamere en rustigere omgeving creëren voor de buurtbewoners en willen we fietsers en voetgangers een veiligere route bieden.

In afstemming met de lokale politie zullen er verhoogde controles worden uitgevoerd in deze zone om na te gaan of de maatregel gerespecteerd wordt en of de maximaal toegelaten snelheid nageleefd wordt.