U bent hier

Nieuwsbericht: 25 juni 2019

Wegenwerken Guldensporenlaan van 1 tot en met 12 juli

Van 1 tot en met 12 juli wordt op de Guldensporenlaan gewerkt aan de nutsleidingen. Dat in functie van de nieuwe Bergwijkbrug (Fraterstraat), die volgend jaar gebouwd wordt. De nutsleidingen moeten nu verplaatst worden om de verlenging van de afslagstrook tussen Fraterstraat en R4 begin 2020 te realiseren. De werken vinden plaats tijdens de vakantieperiode zodat de hinder beperkt blijft.

 

De rijstrook richting de R4, het fietspad en de grasstrook zal niet meer toegankelijk zijn, enkel eenrichtingsverkeer van de R4 richting de Fraterstraat is mogelijk. De snelheid wordt hier beperkt tot 30 km per uur. De tankstations zijn nog bereikbaar vanaf de op- en afrit van de R4 en de Heidestraat. Inrijden kan enkel vanuit de richting van de R4-afrit, uitrijden moet richting de Fraterstraat. Voor fietsers is een fietsersdoorgang voorzien zodat je langs de werfzone in beide richtingen kan fietsen.

 

Omleidingen

Tijdens de werken wordt het verkeer van de Guldensporenlaan richting R4 omgeleid. De kaart hiernaast geeft de omleidingen weer.

  • Als je uit het zuiden van Merelbeke komt, rijd je best om via de Poelstraat, de Lamstraat en de Salisburylaan (blauwe omleiding). In de Poelstraat en de Lamstraat zijn de bloembakken weggenomen voor een betere doorstroming en geldt een stilstand- en parkeerverbod op de rijbaan. Een ledbord herinnert de bestuurders aan de maximumsnelheid van 50 km per uur. De politie voert regelmatig controles uit.
  • Wie van het centrum, Zwijnaarde, Flora en de kleine Fraterstraat komt, kan de R4-Buitenring bereiken via de Hundelgemsesteenweg, de R4-Binnenring, de Ghelamco Arena en de brug over de Ringvaart (rode omleiding).
  • Lijn 43 van De Lijn rijdt vanaf de Bergwijkbrug om via de Hundelgemsesteenweg, de Lembergsesteenweg, de Roskamstraat en de Hoveniersstraat.

In de tweede week van de werken moet ook een nutsleiding onder de Fraterstraat worden aangepast. Er zal steeds nog verkeer in of uit kunnen rijden, maar de wijze waarop moet nog worden bepaald door de aannemer in functie van de aanwezige nutsleidingen in de ondergrond.

 

Eenrichtingsverkeer in de Wafelstraat
Om sluipverkeer via de Motsenstraat en de Wafelstraat naar de Lamstraat te vermijden, heeft het college van burgemeester en schepenen beslist eenrichtingsverkeer in te richten in de Wafelstraat, tussen nummer 5B en de Galgewegel. Concreet betekent dit dat - met uitzondering van de bewoners van huisnummers 5A en 5B - het niet meer mogelijk is om vanuit de Hollebeekwijk de Wafelstraat uit te rijden richting de Poelstraat. Dat zal ook worden gesignaleerd ter hoogte van de Motsenstraat. Vanaf de Poelstraat kan de Hollebeekwijk dan ook nog enkel worden ingereden.

Deze maatregel blijft van kracht tot en met 2 september 2019 en zal vervolgens geëvalueerd worden. De politie zal regelmatig controles uitvoeren op de maximumsnelheid van 30 km per uur.

Ben je op zoek naar de meest recente informatie? Die vind je op www.merelbeke.be/bergwijkbrug.

  • Plan omleiding
Plan omleiding