U bent hier

Nieuwsbericht: 8 april 2021

Wegenwerken: Sluisweg

Vanaf 12 april 2021 vernieuwt De Vlaamse Waterweg nv in overleg met lokaal bestuur Merelbeke het wegdek van de Sluisweg. Als alles volgens plan verloopt, kan de weg begin juni dit jaar weer open voor het verkeer. Voor fietsers is een omleiding voorzien.

De Sluisweg langs de Ringvaart om Gent en de Boven-Schelde krijgt dagelijks tonnen vrachtverkeer te slikken. Mede hierdoor is de weg in slechte staat en moet hij dringend hersteld worden. Het asfalt wordt vervangen door steviger beton, zodat de baan gedurende langere tijd comfort biedt aan gebruikers.

Toegankelijkheid tijdens de werken

Tijdens de werken is de baan afgesloten voor alle verkeer en is een omleiding voorzien voor fietsers. Enkel voor pakketbedrijf GLS is een uitzondering gemaakt over het gebruik van de bedrijfstoegang voor zijn 80 vrachtwagens. De jachthaven is tijdens de werken niet bereikbaar via de Sluisweg. Parkeren kan op de parking aan de overzijde (Gent).

Omleiding fietsers

De omleiding voor fietsers verloopt in twee richtingen via de Liedermeersweg – Meidoornlaan – Guido Gezellelaan – Verlorenbroodstraat -  Sluisweg.

Heropening begin juni

Wanneer het beton op z’n plaats is gegoten, moet het een aantal weken goed kunnen uitharden. Als alles zoals gepland loopt en de weersomstandigheden meevallen, zal de weg begin juni worden heropend.

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief