U bent hier

Nieuwsbericht: 10 november 2020

Werken aan kruispunt Hundelgemsesteenweg-Van Goethemstraat

Het kruispunt Hundelgemsesteenweg-Van Goethemstraat staat al langer bekend om zijn onoverzichtelijkheid en de gevaarlijke verkeerssituatie die daarmee gepaard gaat, in het bijzonder voor zwakke weggebruikers. Omdat verwacht wordt dat de verkeersdruk er enkel zal toenemen tijdens de bouw van de nieuwe Bergwijkbrug, heeft het Lokaal bestuur besloten om het kruispunt grondig herin te richten. De werken gaan van start op donderdag 12 november en zullen duren tot en met dinsdag 15 december.
 

Aanpassingen voor fietsers

Voor de fietsers die van Gent komen en de Hundelgemsesteenweg willen oversteken om de Van Goethemstraat in te rijden, wordt een beveiligde oversteekstrook voorzien. In de Van Goethemstraat wordt een fietsopstelstrook aangebracht, zodat de fietsers bij groen licht het kruispunt kunnen oprijden voordat het gemotoriseerd verkeer dat doet. Er komen ook bijkomende knipperlichten om de overstekende fietsers beter te accentueren.
 

Bushalte wordt verplaatst

De bushalte ‘Merelbeke Van Goethemstraat’, op de hoek van de Van Goethemstraat en de Hundelgemsesteenweg, schuift op in de richting van Gent. De bussen zullen stoppen op de rijweg, aan een busperron. In afwachting van de plaatsing van een nieuw schuilhuisje, ter hoogte van de nieuwe haltelocatie, blijft het bestaande schuilhuisje behouden.
 

Minder parkeerplaatsen

De voorsorteerstroken voor het gemotoriseerd verkeer op de Hundelgemsesteenweg blijven behouden, maar de parkeerplaatsen op de Hundelgemsesteenweg, ter hoogte van de woningen met de nummers 39 en 41, verdwijnen. Als alternatief hiervoor kan de parkeerstrook in het begin van de Van Goethemstraat gebruikt worden.
 

Toegankelijkheid tijdens werken

Tijdens de werken zal het niet mogelijk zijn de Van Goethemstraat in te rijden via de Hundelgemsesteenweg, maar enkel via de Koningin Elisabethlaan en de Herfstlaan. Op de Hundelgemsesteenweg blijft verkeer in beide richtingen wél mogelijk. Een deel van de rijbaan in de richting van Gent zal weliswaar dienst doen als werfzone. Daar zal het verkeer beurtelings voorbij kunnen rijden via tijdelijke verkeerslichten.
 

Openbaar vervoer

Voor meer informatie over de dienstregeling en de omleiding van de bussen van De Lijn kan je terecht op de website www.delijn.be.