U bent hier

Nieuwsbericht: 5 augustus 2020

Werken Bergwijkbrug - Fase 2: Aanleg nieuwe rijstrook Guldensporenlaan en heraanleg fietspad

Vanaf volgende week dinsdag 11 augustus 2020 start de aannemer met de aanleg van een bijkomende rijstrook in de Guldensporenlaan. Hierdoor kunnen we de afslagstrook naar de oprit R4 Buitenring vergroten. Daarmee willen we de doorstroming op de Guldensporenlaan verbeteren. Ook het fietspad wordt tussen de Fraterstraat en de Carpoolparking Merelbeke vernieuwd.
Deze werken nemen ongeveer 6 weken in beslag en zullen klaar zijn tegen de aanvang van het nieuwe academiejaar op 21 september 2020.

Tijdens deze fase van de werken, kan alle verkeer nog in beide richtingen over de Bergwijkbrug rijden. De werken leiden ook niet tot bijkomende hinder voor het verkeer op de R4. Vooral het verkeer op de Guldensporenlaan zal grote hinder ondervinden:

  • Fietsers en voetgangers: De aannemer kan geen veilige doorgang voor fietsers en voetgangers langs de werfzone voorzien. Fietsers moeten in beide richtingen in functie van de veiligheid een omleiding volgen via Ketske Bonjour/Hundelgemsesteenweg - Chrysantenstraat - Roskamstraat - Hovenierstraat - Salisburylaan.
  • Openbaar vervoer: De halte 'Carpoolparking Guldensporenlaan' wordt tijdens deze werken niet bediend door De Lijn. Raadpleeg de website van De Lijn  voor meer informatie.
  • Gemotoriseerd verkeer: Het gemotoriseerd verkeer vanuit de Heidestraat/afrit R4 richting Plataan/Bergwijkbrug kan langs de werfzone blijven rijden. Het verkeer richting oprit R4/Heidestraat moet een omleiding volgen:
    • Komende vanuit Flora/Gent via Hundelgemsesteenweg - oprit R4 Binnenring - rotonde Ghelamco - R4 Buitenring
    • Komende vanuit het centrum Merelbeke via Lembergsesteenweg - Roskamstraat - Hovenierstraat - Salisburylaan
  • Bedrijven en tankstations Guldensporenlaan/Fraterstraat: Alle bedrijven in de Fraterstraat en de Guldensporenlaan blijven bereikbaar, met uitzondering van een  periode van hinder bij beton- en asfaltwerken ter hoogte van de toegang.

 

  • Omleidingsplan fase 2
Omleidingsplan fase 2