U bent hier

Nieuwsbericht: 4 september 2020

Werken Bergwijkbrug: Start fase 4 ‘Fietssnelweg Ringvaart’ vanaf maandag 7 september

Vanaf maandag 7 september gaat de aannemer van start met de voorbereidende werken voor Fase 4 ‘aanleg fietssnelweg Ringvaart’ en de aanleg van het fietspad langs de Ringvaart. Dit fietspad zal in de toekomst een verbinding vormen tussen de nieuwe fietssnelweg, die onder de nieuwe Bergwijkbrug door zal lopen, de Koekoeksdreef, de Fraterstraat en het nieuwe dubbelrichtingsfietspad op de brug.

In de eerste week start de aannemer met het vrijmaken van de ruimte voor de nieuwe fietsvoorzieningen. Hierdoor moeten ontbossingen gebeuren ter hoogte van het kruispunt met de Fraterstraat. Vanaf midden september starten ook de grondwerken aan de keermuur van het fietspad.

De werken brengen vooral hinder met zich mee voor het fietsverkeer in de Ringvaartstraat. Vanaf maandag 7 september is het bestaande dubbelrichtingsfietspad langs de Ringvaartstraat niet meer toegankelijk tussen de Fraterstraat en de doorsteek naar het Koningin Fabiolapark. Fietsers moeten aan het Koningin Fabiolapark het fietspad verlaten en op de rijweg fietsen tot aan de Fraterstraat. Ook in de omgekeerde rijrichting moeten fietsers op de rijweg fietsen en kunnen ze ter hoogte van de doorsteek aan het Koningin Fabiolapark opnieuw naar het fietspad rijden.
De huidige fietsoversteken aan de Fraterstraat blijven wel bewaard.

Ook de aansluiting van de Verbrande Heiwegel naar de Koekoeksdreef blijft mogelijk. We voorzien rijplaten om de aansluiting voor fietsers op de Koekoeksdreef veiliger te laten verlopen.
Let daarbij wel goed op bij het verlaten van de Verbrande Heiwegel voor werftransporten die via de Koekoeksdreef verlopen.