U bent hier

Nieuwsbericht: 3 september 2020

Wegenis- en rioleringswerken Pontweg

De gemeente plant de aanleg van een gescheiden rioolstelsel en de heraanleg van de Pontweg.

Bewonersvergadering

Op 11 december 2019 stelden we het ontwerp van de geplande werken aan de bewoners voor (zie presentatie ). Na afloop gingen het studiebureau en onze diensten aan de slag met de positieve feedback die we kregen. De plannen voor de werken werden gefinaliseerd, het dossier werd opgemaakt, aanbesteed én gegund aan aannemer Casteleyn en Zonen uit Meulebeke. Je kan de plannen bekijken onderaan de pagina, zoom in voor meer details.

Volgens de planning zouden de nutsmaatschappijen ondertussen al voorbereidende werken uitvoeren. In de tweede helft van september 2020 zou de eerste spadesteek voor de rioleringswerken gegeven worden. Het coronavirus en de daarmee gepaarde maatregelen hebben echter voor vertraging gezorgd. Door deze maatregelen is het niet evident om een nieuwe infovergadering te organiseren.

Nieuwe planning

  • De aanleg van de nutsleidingen start op 16 november 2020 en zal twee weken duren. Vervolgens worden de overkoppelingswerken uitgevoerd. De bewoners krijgen van de betrokken nutsmaatschappijen de nodige informatie over bereikbaarheid, contactnummers, enzovoort.
  • De wegen- en rioleringswerken starten op 18 januari 2021. Begin december krijgen de bewoners een folder met alle nuttige informatie over deze werken.

 

Afkoppelingsdeskundige

Dit najaar krijgen de bewoners van de Pontweg het bezoek van een afkoppelingsdeskundige, aangesteld door het lokaal bestuur. Die zal hen begeleiden bij de procedure voor de planning en de aanleg van de leidingen voor de verplichte scheiding tussen het afval- en het hemelwater.

Tags

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief