U bent hier

Recyclagepark Hollebeek

Waar?

Hundelgemsesteenweg 952
9820 Merelbeke
Openingsuren deze week
Ma
tot   tot
Di
tot   tot
Wo
tot   tot
Do
tot   tot
Vr
tot   tot
Za
tot   tot
Zo
Gesloten

Contact

 
 • Telefoon09 210 35 10
afvalbeheer [at] merelbeke.be

Aangepaste dienstregeling

 

Zonder afspraak maar mét mondmasker naar het recyclagepark

Vanaf donderdag 25 november 2021 ben je opnieuw verplicht om een mondmasker te dragen tijdens je bezoek. Je kan wel blijven langskomen zonder afspraak.

Bezoekers moeten nog steeds een aantal maatregelen volgen:

 • Sorteer je afval thuis om je tijd op het recyclagepark te beperken. Wie zijn afval niet op voorhand heeft gesorteerd, kan worden terug gestuurd.
 • Als er teveel bezoekers op het recyclagepark aanwezig zijn waardoor de afstandsregel in het gedrang komt, wordt het park tijdelijk op ‘volzet’ geplaatst en moet je even wachten.
 • Verlaat je voertuig niet als je in de eventuele wachtrij staat. Ook wie te voet of met de fiets komt, schuift mee in de wachtrij.
 • Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op en hou je aan de sorteerregels.
 • Hou er rekening mee dat de recyclageparkwachter niet zal helpen bij het lossen van het afval.
 • Respecteer min. 1,50 m afstand met alle andere personen.
 • Volg de algemene regels rond hygiëne: tijdens het bezoek aan het recyclagepark vermijd je contact met je gezicht en bij thuiskomst was je grondig je handen.
 • Draag een mondmasker en ontsmet je handen als je onze gebouwen betreedt.
 • Betaal bij voorkeur elektronisch.

Aangepaste openingsuren

 • Het recyclagepark blijft iedere werkdag en op zaterdag open van 9.15 tot 12 uur en van 12.45 tot 17 uur. De laatste bezoeker wordt een kwartier voor sluitingstijd binnen gelaten.

 

Wat?

Het recyclagepark is een diftarpark. Dit betekent dat aan de verschillende afvalsoorten een ander tarief hangt, afhankelijk van de kostprijs van hun verwerking. De belasting die hierop aangerekend wordt, is afhankelijk van het aantal kilogram afval.

Let wel: het containerpark is enkel toegankelijk voor voertuigen minder dan 3,5 ton. Vrachtwagens zijn dus niet toegelaten.

 

Hoe?

 • Om het recyclagepark binnen te rijden heb je je identiteitskaart nodig, daarna wordt de slagboom automatisch geopend.
 • Om als bedrijf gebruik te maken van het recyclagepark, moet je een toegangskaart aanvragen. Hiervoor betaal je een waarborg van 7,5 euro. Als je de kaart wil gebruiken, moet je je bedrijfsgegevens voorleggen (adres, telefoonnummer, BTW-nummer, contactpersoon). Een bedrijf heeft geen recht op gratis toegangsbeurten. Vanaf het eerste bezoek wordt 1 euro toegangsgeld aangerekend.

Betalend en niet-betalend gedeelte

Het recyclagepark is verdeeld in een niet-betalende en een betalende zone. Je kan op de plattegrond van het recyclagepark bekijken waar je met welke afvalsoort precies terechtkan.

 

In het niet-betalende gedeelte kan je terecht met 

In de betalende zone kan je terecht met

De parkwachter wijst de weg naar de juiste container voor jouw afval.​ Huisvuil, dierlijke afvalstoffen en gemengde/niet-gesorteerde afvalstoffen worden niet aanvaard in het recyclagepark.

Heb je twijfels over de sorteerregels? Vraag de parkwachters dan om inlichtingen.

 

 

 

 

WeegbrugEen parkwachter die je verderhelpt op de weegbrug.

Om het betalende gedeelte binnen te rijden, moet de bezoeker eerst langs de weegbrug passeren, waarna de parkwachter het afval controleert. Nadat de auto met het afval is gewogen, kan de bezoeker via de slagboom de betalende zone binnenrijden.

Kostprijs ​​

Je kan aan de uitrit betalen met bancontact of je kan binnen je toegangskaart opladen voor 10, 20 of 50 euro. Gelieve bij cashbetaling het voertuig aan de gebouwen te parkeren zodat je de uitrit niet blokkeert.

Tip: Volg rustig de stappen die op het scherm verschijnen. Tik je code zeker niet te vroeg in, anders moet je de betaalcyclus opnieuw doorlopen en kan je niet wegrijden zonder de hulp van de parkwachters.

1 zuiver bouw- en sloopafval 0,04 euro/kg
beton
  vlak glas  
houtafval
boomwortels
2 onbrandbaar bouwafval 0,13 euro/kg
gipsafval
landbouwplastiek
restglas
  grofvuil  
roofing
3 asbestcementafval 0,20 euro/kg

Tip om een hoge rekening te vermijden

Als je verschillende afvalsoorten in de betalende zone wil lossen die elk tot een andere prijscategorie behoren behoren, dan rij je best voor iedere afvalsoort opnieuw over de weegbrug. Doe je dit niet, dan wordt alles wat je lost aan het duurste afvaltarief gerekend.